Tjallingii: ”Draag overwinning op aan mijn zoon”
zaterdag 31 augustus 2013 om 17:26

Tjallingii: ”Draag overwinning op aan mijn zoon”

Maarten Tjallingii leverde vandaag een waar huzarenstukje af in het tweede luik van de World Ports Classic (2.1). Onze 35-jarige landgenoot pakte na een vijftien kilometer lange solo zijn eerste zege sinds 2006. ”Gisteren, na afloop van de eerste rit, dacht ik nog aan opgeven, maar het was mijn zoon die me zei dat ik door moest gaan. Deze zege is dan ook voor hem”, lacht de Belkin-coureur na afloop.

”Je hoort aan mijn stem dat ik nog altijd niet in orde ben”, vertelt Tjallingii verder. ”Ik ben blij dat ik vanochtend toch ben opgestapt, want het was lang geleden dat ik nog eens won. Per toeval raakte ik in de voorste groep verzeild, en toen ik zag dat de samenwerking niet optimaal was ben ik op twintig kilometer van het einde mijn kans gegaan.”

”De wind speelde zeker in mijn voordeel, en toen ik met nog twee kilometer te gaan tien seconden voorlag wist ik dat het erin zat. De laatste kilometer was één lange sprint!” Uiteindelijk hield Tjallingii slechts drie seconden over op de achtervolgers en kreeg zo loon naar werken.

Vorig jaar was er ook al succes voor Belkin (toen nog Rabobank) op de tweede dag van de World Ports Classic. Toen was het Theo Bos die in Rotterdam de massaspurt naar zijn hand zette.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.