‘Toch fusie tussen Leopard Trek en Team RadioShack’
dinsdag 30 augustus 2011 om 12:47

‘Toch fusie tussen Leopard Trek en Team RadioShack’

foto: Sirotti

Gisteren werd het door Leopard Trek in alle toonaarden ontkend, maar desondanks blijven de geruchten over een fusie tussen het Luxemburgse Leopard Trek en het Amerikaanse Team RadioShack sterker worden. Volgens Gazzetta dello Sport is een officiële bevestiging niet ver weg meer.

Flavio Becca, de financiële man achter Leopard Trek, zou niet tevreden zijn over het uitblijven van een hoofdsponsor voor de Luxemburgse ploeg en daarom achter een fusie met RadioShack, dat eveneens op fietsen van Trek rijdt, staan. De beoogde manager van RadioShack-Trek is de huidige RadioShack-baas Johan Bruyneel, terwijl Leopard-manager Brian Nygaard in zee zou gaan met het Australische GreenEdge.

Het grootste probleem van de fusie is het feit dat de twee ploegen samen veertig renners (27 van Leopard, 13 van RadioShack) onder contract hebben liggen, waardoor het contract van tien renners ontbonden zal moeten worden. Bij Leopard Trek behoren onder meer de gebroeders Schleck en Fabian Cancellara tot de renners onder contract, terwijl RadioShack renners als Andreas Klöden, Janez Brajkovic en Chris Horner voor 2012 op de loonlijst heeft staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.