Tom Dumoulin: “Het was een raar NK”
foto: WielerFlits
zaterdag 25 juni 2016 om 15:54

Tom Dumoulin: “Het was een raar NK”

Meermaals probeerde Tom Dumoulin namens Giant-Alpecin de koers open te breken, maar uiteindelijk moest hij in de slotfase toezien hoe concurrent LottoNL-Jumbo er met de Nederlandse titel vandoor ging. “Het was een NK dat voor ons niet zo goed afliep”,zegt hij tegen WielerFlits.

De koers boog, maar barstte niet
Uiteindelijk werd Ramon Sinkeldam op een zevende plek de beste renner van Giant-Alpecin. “Het was een heel raar NK eigenlijk”, vervolgt Dumoulin. “Raar parcours. Maar goed ja, het mag ook wel een keer op deze manier. We hebben geprobeerd om de koers hard te maken, maar de wind ontbrak een beetje. Ik kon het wel een paar keer breken, samen met Koen (de Kort, red.). Maar ja, uiteindelijk rijd je tegen dertien of veertien man van LottoNL-Jumbo. Dat gaat natuurlijk nooit lukken op zo’n parcours”, zucht de nieuwbakken Nederlands kampioen tijdrijden.

Wil je niets missen van de het NK en nog veel meer?
Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2016 16:02
Op een NK telt alleen het truitje zoals Tom aangeeft, "raar" parcours of niet.
25 juni 2016 16:05
Hij heeft gelijk, vind ik.
Verstandig van hem dat ie zich in de laatste kilometers liet afzakken. Geen risico in het rumoer en gedrang van de sprintspecialisten.
TdM heeft zich in de finale goed laten zien. En dan zijn ploegmaat Sam Oomen. Vlieggewicht in de finale van een vlak NK. Mooie renners gezien, mooie finale.
25 juni 2016 16:07
En sja... Tom komt uit de sprintploeg bij uitstek met Kittel en Degenkolb (Arndt, Mezgfec, etc etc) al is het nu aan het transformeren. Hij zal als geen andere snappen dat alle ballen op een sprinter een makkelijkere tactiek is veruit het succesvolst is als je de beste sprinter in huis hebt :)

Wat hij zegt idd.. volgend jaar weer ander parcours. Zorgen dat Tommie in het rood wit blauw voor geel mag gaan in de tour ;)
25 juni 2016 16:16
Groep was te groot toen van der haar en vdp erbij kwamen, teveel stoorzenders.
25 juni 2016 17:38
Tis gewoon een rare wedstrijd, waarin de kansen heel erg ongelijk zijn verdeeld.
Had Sagan mee gedaan had hij natuurlijk gewonnen, maar dat is dan weer geen Nederlander.
Gauw vergeten en op naar de Tour !
25 juni 2016 19:42
@Rondo
Kansen zijn per definitie ongelijk verdeeld. De grootte van ploegen, de kwaliteiten tussen renners, materiaal, etc. Als het NK in Limburg was, was het NK echt niet eerlijker of minder raar. Daarnaast denk ik dat Sagan niet zo maar even zou winnen, dan doe je de Nederlandse sprinterstop en de teams te kort. TLJ deed het eindelijk eens goed, zich niet laten ringeloren door de andere teams door mee te gaan rijden in een kopgroep, maar de anderen te ontmoedigen iets te durven ondernemen. Deze strategie heb ik af en toe gemist in de Giro, zo hadden ze niemand van Astana, Movistar en Orica moeten laten gaan in de beruchte Agnel/Risoul etappe, als ze zelf ook niet weg mogen van de andere ploegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.