Tony Martin niet blij met tijdritparcours: “Ben heel teleurgesteld”
dinsdag 19 september 2017 om 11:13

Tony Martin niet blij met tijdritparcours: “Ben heel teleurgesteld”

Viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin is niet te spreken over het tijdritparcours in Bergen. De Duitser dicht zichzelf weinig kansen toe op een nieuwe regenboogtrui. “Dit parcours is veel te zwaar voor mij”, foetert hij tegen Cyclingnews.

“Als uittredend wereldkampioen zal ik alles geven wat ik heb, maar ik weet dat de kans op succes erg klein is”, zegt hij.

De renner van Katusha-Alpecin kan zich ook niet vinden in het besluit van de UCI om fietswissels toe te slaan. “Ik ben heel teleurgesteld en snap niet waarom ze die fietswissels toestaan. Het is in het voordeel van de klimmers. Zij verliezen weinig tijd bij het wisselen maar hebben wel een groot voordeel bij het klimmen met een wegfiets.”

[poll id=”607″]

“Als ze een tijdrit als deze maken, dan moeten ze iedereen op een tijdritfiets laten rijden. Ook in dat geval zou het nog steeds lastig voor mij worden om te winnen, maar dan had ik wel meer kans gehad.”

Lees alles over het tijdritparcours in onze uitgebreide voorbeschouwing.

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
19 september 2017 12:16
Quote:
Martin has won the world time trial title four times thanks to his speed and power. He will be the last rider to start on Wednesday but revealed his anger about the Mount Fløyen finish.

"The finale of the parcours of the individual time trial is way too hard for me. I'll be the outgoing world champion and so I'll still give it everything and I'll fight hard but I know I've got very little chance of success," the German said after finishing ninth in theteam time trial with Katusha-Alpecin.


Je kan het natuurlijk blijven negeren... maar hij zegt het gewoon.
19 september 2017 12:16
Mag je normaal gesproken op een wegfiets de tijdrit rijden? Als dat mag heeft Martin geen enkel punt.
19 september 2017 12:19
Je kunt ook eens een keer twee tijdritten organiseren, een op de nieuwste tijdritfietsen en een in retrostijl, op stalen frames uit de jaren tachtig. Kijken of dat verschil maakt
19 september 2017 12:20
@Guushovd ja, vaak hebben ploegen ook geen keus. Zoals bijv in de koersen in Afrika. Of hebben ze geen 2e TT fiets bij hun zoals in Californië waar Robert een groot deel moest fietsen op zijn normale wegfiets omdat hij pech had.
19 september 2017 12:21
Nergens in dit artikel wordt duidelijk dat Tony Martin het parcours teleurstellend vindt. Hij vindt het gewoon niet voor hem en is TELEURGESTELD door het feit dat de 'klimmende' tijdrijders extra voordeel hebben met de wissel. Waar ik hem gelijk in geef, stoppen met deze onzin.
19 september 2017 12:33
edit WF: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
19 september 2017 12:36
Geplande fietswissels vind ik ook niets: Zaken als aanduwen en handigheid bij het wisselen van fiets gaan dan een (te) grote rol spelen zeker als de tijdsverschillen bij de aankomst klein zijn. Natuurlijk moet je bij materiaalpech wel kunnen wisselen, maar dat is een noodgeval en dan zal de tweede fiets meestal er hetzelfde uitzien als de eerste.
Maar de fiets waarop je het parcours aflegt moet je (binnen bepaalde grenzen) zelf kunnen kiezen. Dat een tijdrit dus altijd op een (extreme) tijdritfiets afgelegd moet worden lijkt mij ook overdreven.
19 september 2017 12:36
@rahimns
Ja precies, maar wist niet of dit ook voor t WK volg. Want dan heeft Martin dus geen punt. Want je mag op een gewone fiets rijden en je mag wisselen. Het enige is dat het nu gefaciliteerd wordt met een 'officiële' wisselstrook.
19 september 2017 12:41
Elke renner kan toch van fiets wisselen? Of heeft Tony geen normale fiets meer?
19 september 2017 12:41
@LutsenkoFan Ben met je eens dat de kop van dit artikel niet klopt, deze letterlijke quote zie ik ook niet staan. In het originele artikel spreken ze zelfs over een boze Martin. Dat zal dus liggen in de emotie die hij toonde tegenover diegene die hem interviewde. Dat je daar dus uit mag concluderen dat hij op zijn minst teleurgesteld is vind ik dan nog zacht uitgedrukt. Maar hij vind dus wel degelijk iets over het parcours. Daarnaast heeft hij ook nog kritiek op de fietswissel want dat is dan nog meer in zijn nadeel. Maar hij heeft het wel degelijk over 2 aparte zaken in het artikel hier op WF als in het originele artikel op cyclingnews.
19 september 2017 12:43
Ik wacht op het jaar dat de tijdrit uit een col van 25 kilometer is en dito afdaling bestaat. Zien we eens een ander deelnemersveld.
19 september 2017 12:53
Op de Duitse manier jezelf tot underdog benoemen, klinkt bekend.
Verder vindt ik de fietswissel wel een beetje vreemd.
19 september 2017 12:58
Sneu om zo deze topper aan te vallen. Hij geeft antwoord op een paar vragen en jullie doen alsof hij daarom zeurt. Wat moet hij dan zeggen voor jullie sympathie? Dat ie van klimtijdritten houd?
ik vind het parcours ook wel erg overdreven. Met een echte slotklim. Het zou op het wk tijdrit om de beste tijdrijder moeten gaan en niet om de beste klassement renner die kan tijdrijden en klimmen. Ik verdenk de organisatie dat ze hopen op een grotere naam uit de klassementen. Dat vind ik storend want als je wil dat die wint moet je een klassement organiseren.
Het klopt dat zo'n tijdrit heel soms voorkomt, maar dit is het wk om te zien wie dit jaar de beste tijdrijder is. Niet zomaar een etappe waarin we eens wat anders proberen.
19 september 2017 13:02
waarom hebben ze de finish van de wegwedstrijd hier ook niet neer gelegd???
19 september 2017 13:11
Alleen Aan het parcours zal het niet liggen mr martin. Zijn tijdritten van de laatste 2 jaar waren voor zijn normen echt niet goed en ook zijn klassieke campagnes zijn ronduit zwak te noemen.
Hij kan mss nog eens wat vellen schuurpapier in zijn koersbroek steken en met een bebloed gat over de lijn rijden.
19 september 2017 13:21
Je mocht natuurlijk altijd al van fiets wisselen, maar vanaf de volgauto... vanaf de kant van de weg is altijd al verboden geweest... de UCI neemt ( alweer) een loopje met de eigen regels in een poging een extra spektakel element toe te voegen... wat dat betreft heeft TM gelijk, dit valt in de categorie 'laten we over onverharde wegen koersen'... zeker de UCI zou daarboven moeten staan...
19 september 2017 13:23
De viervoudige wereldkampioen, één van de grootste tijdrijders ooit, geeft gewoon zijn mening over het parcours wanneer daar door een journalist expliciet naar gevraagd wordt; en meteen wordt de arme man weg gezet als een "jankerd". Neen Arema, jij bent de janker.
19 september 2017 13:48
Waarom zou een tijdrit volledig op een 'tijdritfiets' afgelegd moeten worden? Dat is toch de reinste onzin. Een tijdrit gaat niet over het soort fiets, een tijdrit gaat over het individueel het snelste afleggen van een bepaald parcours. Met toegestane middelen uiteraard, maar een gewone wielrenfiets moet gewoon kunnen, evenals een omafiets (als iemand daar heel snel op zou zijn). Dat je niet zou mogen wisselen en een keuze zou moeten maken, oké, daar is niets mis mee. Maar dan zou je ook het gehele parcours af kunnen leggen op een gewone fiets, dus hoeft absoluut van mij niet op een 'tijdritfiets'. Daarnaast vind ik een fietswissel absoluut niet erg, een extra tactisch stukje. Doe je het wel of doe je het niet? Wat gaat het meeste opleveren?
19 september 2017 13:50
Purist! Ik moet zeggen dat ik het in dit geval wel mooi vind. Weet niet of ik het met hem eens ben, maar het punt mag zeker gemaakt worden. Dat hij daarnaast opmerkt dat het parcours niet in zijn voordeel is, lijkt me feitelijk juist en niet iets om hem zeiken te verwijten.
19 september 2017 13:58
Het mooie aan tijdrijden vind ik het zo snel mogelijk van punt a naar punt b gaan, met deze fietswissel gooi je daar juist weer wat meer dynamiek en onvoorspelbaarheid in.

Overigens kan je zijn argument ook omdraaien...als je de fietswissel verbied dan speel je de niet-klimmers namelijk weer in de kaart.

Niet janken maar scheuren Tony!
19 september 2017 14:01
Ik ben heel teleurgesteld in schuurpapier op de fiets
19 september 2017 14:08
Ben het eens met hem wat betreft de fietswissel.
19 september 2017 14:09
Tijdrit op koersfiets.
Klaar
19 september 2017 14:12
Tony is niet goed genoeg, lag het eerst nog aan zijn ploegmaten, nu is hij weer te zwaar, ipv het parcours.
Was hij lichter geweest had hij het parcours ook zo ervaren.
19 september 2017 14:29
Tsss, die Tony Martin zit altijd te klagen als het parcours niet op zijn maat is. Ik herinner me dat hij in de Dauphiné (?) een keer klaagde over een klimproloog omdat hij daar geen kans had. Wat een zeikerd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.