Topfavoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Milaan-San Remo

donderdag 16 maart 2023 om 12:30
Topfavoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Milaan-San Remo

Pogacar in de voorbije Parijs-Nice - foto: Cor Vos

Update

UAE Emirates heeft de ploeg rond Tadej Pogačar voor Milaan-San Remo gepresenteerd. De Sloveen zal zaterdag als topfavoriet van start gaan in de Italiaanse klassieker, na zijn indrukwekkende optredens in de Ruta del Sol en met name Parijs-Nice.

Het wielerseizoen is nog maar goed twee maanden onderweg en de teller van Tadej Pogačar staat alweer op negen overwinningen. De Sloveen maakte al erg veel indruk in de Ruta del Sol en Parijs-Nice. Met drie ritoverwinningen en de eindzege was zijn eerste Parijs-Nice een groot succes. Nu gaat de tweevoudige Tourwinnaar op jacht naar zijn eerste overwinning in Milaan-San Remo.

Vorig jaar was hij al een van de hoofdrolspelers in ‘La Primavera’, maar kon hij het verschil niet maken op de Poggio en moest hij aan de finish genoegen nemen met een vijfde plaats. De Sloveen zal de koers ongetwijfeld al vroeg willen openbreken en heeft de ploeg om dat te doen, met Davide Formolo, Felix Grosschartner, Domen Novak, Matteo Trentin, Diego Ulissi en Alessandro Covi als ‘luxeknechten’.

Wat verwacht Pogačar er eigenlijk zelf van? “Milaan-San Remo is een prachtige wedstrijd. Ik ken de wegen goed, omdat ik er niet ver vanaf woon. Ik train ook weleens op de Poggio. Ik heb veel scenario’s in mijn hoofd hoe de race kan verlopen, maar het blijft onvoorspelbaar en zonder twijfel één van de moeilijkste wedstrijden om te winnen. Na een geweldige week in Parijs-Nice ga ik nu een beetje herstellen en dan ben ik klaar voor de koers. Ik denk dat we meerdere opties hebben voor de finale.”


Update 16 maart, 12.25 uur

Tim Wellens zal zaterdag alsnog zijn opwachting maken in Milaan-San Remo. De Belg maakte aanvankelijk geen deel uit van de selectie van UAE Emirates, maar is als vervanger van de zieke Davide Formolo alsnog opgeroepen.

Wellens won dit seizoen al een rit in de Ruta del Sol, werd derde in de Jaén Paraiso Interior en maakte een sterke indruk in het Vlaamse openingsweekend. De laatste weken loopt het echter wat minder bij de ervaren renner. Zaterdag zal hij in dienst rijden van kopman Tadej Pogačar.

Lees ook:
Deelnemers Milaan-San Remo 2023
Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone