Toppers zakken af naar Eneco Tour
Vorig seizoen versloeg Tim Wellens onze landgenoten Lars Boom en Tom Dumoulin - Foto: Sirotti
dinsdag 4 augustus 2015 om 13:39

Toppers zakken af naar Eneco Tour

De Eneco Tour is vandaag in Beesd gepresenteerd. Hierbij liet de organisatie weten dat flink wat wereldtoppers aan de start zullen verschijnen van de rittenkoers door Nederland en België. Er staan met Lars Boom en Tim Wellens twee oud-winnaars op de deelnemerslijst. Ook André Greipel, viervoudig ritwinnaar in de afgelopen Tour de France, doet mee.

In de massasprints krijgt Greipel de concurrentie van onder meer Sascha Modolo, Elia Viviani, Andrea Guardini, Heinrich Haussler, Giacomo Nizzolo en Arnaud Demare. Wie weet zou ook onze landgenoten Danny van Poppel en Moreno Hofland een rol kunnen spelen in de snelle aankomsten.

Klassement
Voor een eventuele nieuwe eindzege van Boom of Wellens is ook genoeg concurrentie. Greg Van Avermaet won een rit in de Ronde van Frankrijk, evenals Simon Geschke. Van Nederlandse zijde mag eventueel gerekend worden op Niki Terpstra, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Wilco Kelderman.

Andere kanshebbers voor eindwinst zijn Philippe Gilbert, Sylvain Chavanel, Tom Boonen, Rui Costa, Julian Alaphilippe en Simon Spilak. Deelname van Fabian Cancellara is nog onzeker.

Vorig jaar ging de strijd om de overwinning tussen de Belg Tim Wellens en de Nederlanders Lars Boom en Tom Dumoulin. Onze zuiderbuur was onze landgenoten uiteindelijk te slim af in de voorlaatste rit naar Aywaille.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 13:46
Edit redactie: Toegevoegd, dank
4 augustus 2015 13:48
Edit redactie: Toegevoegd, dank
Wat een geweldige startlijst! Met Terpstra, Boom en Kelderman gewoon drie Nederlandse kanshebbers voor de eindoverwinning. Ik ga zeker kijken in Hoogerheide en Breda.
4 augustus 2015 13:55
De startlijst die de organisatie vrij gegeven heeft klopt van geen meter. Echt ongelooflijk triest en amateuristisch dat er renners met gebroken nekwervels (Bonnet) opstaan en renners die er niet opstaan die zelf al hebben bevestigd er wel te zijn (Amador). Waar is de tijd gebleven dat de Eneco nog enkel Nederlands was...

Overigens staat Costa er vooralsnog als reserve bij. Lampre zal vol voor de sprints gaan als je de ploeg ziet.
4 augustus 2015 14:00
Even serieus? Kelderman gaat de eneco-tour niet winnen e, waar gaat hij het verschil maken met de andere? het zijn maar Belgische heuvels en geen alpencols e :D
Terpstra is een grote kanshebber en zet daar ook maar Tiesj Benoot bij met een ster of 4!
4 augustus 2015 14:15
Ben er bij in Bolsward! Erg veel zin in. Mooie ronde, en leuk dat hij nu ook in andere plekken komt in Nederland ipv alleen het zuiden. Verwacht veel van Lotto-Soudal en natuurlijk hopen op een goede Wellens! :)
4 augustus 2015 14:15
@Linus
Wat betreft Bonnet hadden ze hem er inderdaad wel af kunnen halen, maar zij krijgen die selecties ook maar aangeleverd van ploegen. Hoe moeten ze weten wie ze er af moeten halen voor Amador als Movistar dat schijnbaar nog niet heeft doorgegeven? Je kan niet verwachten dat ze uitgebreid nagaan bij elke ploeg of de selectie nog klopt. Het is niet voor niets een voorlopige startlijst.
4 augustus 2015 14:28
@tinkerbell Ik vind opzich dat als je deze datum aanhoudt dat je van de ploegen kunt verlangen dat ze een week van te voren een voorlopige line up doorgeven en twee dagen van te voren een definitieve.
4 augustus 2015 14:37
Zowel voor de sprint als voor de overige etappes mooie namen. Leuker/beter dan de Ronde van Polen. Al zal het meespelen dat er hier wat Belgen en Nederlanders starten die ik graag zie rijden.
4 augustus 2015 14:41
@Linus
Tuurlijk kun je dat verlangen maar dat garandeert niet dat ploegen het meteen goed doen. Zij kunnen ook fouten maken.
4 augustus 2015 14:41
Ben benieuwd naar Ulissi staat ook op de startlijst

Schrap Rui costa maar die staat er niet meer op
4 augustus 2015 14:44
@tinkerbell Ja klopt. Sommige ploegen zijn standaard erg laat (Sky, Cannondale) en ploegen als Giant die wel heel snel zijn altijd.
4 augustus 2015 15:47
Verwacht ook wel het nodige van Benoot. In ieder geval meer dan van Wellens.
Greg van Avermaet lijkt me op dit moment de grootste kandidaat op de overwinning.
4 augustus 2015 17:39
Misschien trek ik te snel conclusies, maar Danny van Poppel zou normaal gesproken de Vuelta rijden; aangezien teams niet vaak renners in de Vuelta opstellen die vertrekken, betekent dit dat hij weggaat bij Trek?
4 augustus 2015 18:05
Zeer jammer dat mijn favoriete renner Stybar niet meedoet
4 augustus 2015 18:13
Weet je of dat zeker is en waarom hij niet start? Ik zou het opmerkelijk vinden als Stybar hier niet gaat rijden.
5 augustus 2015 08:51
Zou inderdaad heel vreemd zijn als Stybar niet meedoet. Winaar in 2013 en vorig jaar was hij voor zijn ook vijfde in het klassement.
6 augustus 2015 15:52
erg sterke startlijst!

is het parkoers vergelijkbaar met vorig jaar?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.