TotalEnergies maakt nu echt werk van komst Julian Alaphilippe: “Onderhandelingen zijn gestart”
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 13:12

TotalEnergies maakt nu echt werk van komst Julian Alaphilippe: “Onderhandelingen zijn gestart”

Het is allang geen geheim meer dat TotalEnergies graag gebruik zou willen maken van de diensten van Julian Alaphilippe. De Fransman, die al sinds 2014 voor Soudal Quick-Step rijdt, verkoos afgelopen winter een langer verblijf bij de Belgische formatie boven een nieuw avontuur. Nu lijkt er toch een vervolg te komen aan de interesse van TotalEnergies, zo laat ploegbaas Jean-René Bernaudeau optekenen bij Ouest-France.

“De onderhandelingen zijn begonnen ”, vertelt ploegbaas Jean-René Bernaudeau. “Ik hou van zijn verlangen, hij maakt geen lawaai en werkt veel. Hij is nu teleurgesteld dat hij deze kuitbeenblessure heeft gehad, waardoor hij zich niet kon uiten, zoals hij dat aan het begin van het seizoen had gewild.  We hebben hem vorige week ontmoet met Benoît Genauzeau. We doen ons werk en bespreken ons project met hem.”

Voor Julian Alaphilippe ziet de Fransman een rol à la Sagan weggelegd. Nog geen twee maanden geleden gaf Bernaudeau dit al aan in gesprek met L‘Equipe. Nu is dus een concrete vervolgstap gezet door de ploeg. Al is Alaphilippe niet de enige. “We spreken met Julian, net als met anderen, om ons project vooruit te helpen. Vandaag zitten we goed op onze plek, maar om te groeien moeten we projecten presenteren.”

Uitkomst voor Alaphilippe
Voor de 31-jarige Alaphilippe zou een overstap naar een nieuwe ploeg wellicht kunnen zorgen voor een nieuwe impuls. Waar de sportieve resultaten de laatste tijd uitblijven, rommelt het binnen de ploeg ook rondom het voormalig goudhaantje. Patrick Lefevere en Julian Alaphilippe kregen het eerder al openlijk aan de stok. Nu lijkt er na tien jaar een einde te komen aan deze samenwerking.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.