Tour 2011: Zeven namen zeker bij Garmin-Cervélo
zaterdag 25 juni 2011 om 13:14

Tour 2011: Zeven namen zeker bij Garmin-Cervélo

Tyler Farrar moet op zoek gaan naar sprintzeges (foto: Sirotti)

Bij Garmin-Cervélo zijn zeven renners zeker van een plaats in de selectie voor de Tour de France. Dat schrijft Cyclingnews. Het gaat om de klassementsrenners Tom Danielson, Ryder Hesjedal en Christian VandeVelde, de sprinters Tyler Farrar en Thor Hushovd en de tijdrijders David Millar en David Zabriskie.

Hesjedal en Vandevelde reden beide als eens top-10 in ‘La Grande Boucle. De 30-jarige Candadees werd vorig jaar zevende, terwijl voor de 35-jarige Amerikaan een vierde plaats in 2008 zijn beste resultaat was. Voor de 33-jarige Danielson wordt het zijn debuut in de Tour.

De Noorse wereldkampioen Thor Hushovd, de Britse tijdrijder David Millar en de Amerikaan David Zabriskie weten alle drie wat het is om een Touretappe te winnen. Voor de snelste man binnen het gezelschap, Tyler Farrar, is dit niet het geval, maar hij was al wel succesvol in de Vuelta a Espana en de Giro d’Italia.

De overige twee plaatsen zijn nog niet ingevuld, maar duidelijk is wel dat Daniel Martin niet naar Frankrijk af zal reizen. De Ierse klimmer zal later dit seizoen de Vuelta rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.