Tour 2013: Sky heeft selectie rond Froome af
donderdag 20 juni 2013 om 14:11

Tour 2013: Sky heeft selectie rond Froome af

Chris Froome

foto: Sirotti

Sky ProCycling is klaar voor de aankomende Tour de France. Vandaag maakte de Britse sterrenformatie bekend welke negen renners namens de ploeg zullen afreizen naar de start van ‘La Grande Boucle’ op Corsica. Chris Froome is de absolute kopman. Titelverdediger Bradley Wiggins zal er zoals al eerder bekend werd niet bij zijn.

De befaamde ‘Sky-train’ die bergop het peloton zijn wil op zal moeten leggen zal bestaan uit onder meer Parijs-Nice winnnaar Richie Porte, de Noorse alleskunner Edvald Boasson Hagen, de Britten Peter Kennaugh en Geraint Thomas, de Spanjaard David Lopez en het Wit-Russische duo Vasil Kiryienka en Konstantsin Sivtsov. De negende man is de oersterke Brit Ian Stannard, die op het vlakke veelvuldig in de wind zal moeten rijden.

Titelverdediger Bradley Wiggins is uiteraard de grote afwezige in de selectie. De excentrieke Brit maakte eind mei bekend dat hij zijn overwinning van vorig jaar niet zal verdedigen vanwege een knieblessure die hij opliep in de voor hem mislukte Giro d’Italia. Naast Wiggins ontbreken ook de Colombiaanse klimmers Rigoberto Uran en Sergio Henao. Zij zullen zich na een zware Giro waarschijnlijk richten op de Ronde van Spanje.

Selectie Sky ProCycling voor Tour de France 2013
Edvald Boasson Hagen
Chris Froome
Peter Kennaugh
Vasil Kiryienka
David Lopez
Richie Porte
Konstantsin Sivtsov
Ian Stannard
Geraint Thomas

Selecties Tour de France 2013
Argos-Shimano, Blanco Pro Cycling, Cannondale, Lotto-Belisol, OmegaPharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, RadioShack-Leopard-Trek, Saxo-Tinkoff Bank, Vacansoleil-DCM

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.