Tourbaas Christian Prudhomme pleit na vele valpartijen voor gele en rode kaarten
zondag 7 april 2024 om 12:07

Tourbaas Christian Prudhomme pleit na vele valpartijen voor gele en rode kaarten

Veiligheid in de wielersport is al langere tijd een heet hangijzer, maar na de vele valpartijen van de voorbije weken staat het nog nadrukkelijker op de agenda. Maar wat is nu de oplossing? Tourbaas Christian Prudhomme is een voorstander van een systeem met gele en rode kaarten.

Prudhomme is zeker niet de eerste die oppert voor een kaartensysteem in het wielrennen, maar volgens de Fransman is het nu tijd om het ook daadwerkelijk te implementeren. “Het systeem met gele en rode kaarten is er en de wielerwereld is er gewoon klaar voor. Voor mij is het duidelijk dat die zware val (in Baskenland, red.) de invoering alleen maar versneld heeft”, citeert Het Nieuwsblad.

“We hebben er al heel goed bij nagedacht en je moet blijven nadenken over hoe je de renners beter kan beschermen”, vervolgt Prudhomme. “In het algemeen ligt de snelheid van de renners veel te hoog. Nieuwe talenten, die pas in het wielrennen komen, worden almaar jonger en jonger, maar zij missen de jaren ervaring in het peloton en de gewoonte om de regels te respecteren.”

Kledij
Volgens Prudhomme ligt het ook aan de kledij. “Als je kijkt naar de valpartijen van Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Steff Cras, dan zie je een volledig ontblote rug bij die renners. Het shirt is gewoon niet in staat om het lichaam van een renner te beschermen. Vele dingen in de wielersport zijn al op een positieve manier geëvolueerd, maar dit kan duidelijk nog beter. Het enige positieve wat uit de zware val in de Ronde van het Baskenland kwam, is het uitspreken van de echte oorzaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.