Trek-Segafredo rekent op vertrek Nibali: “Hij wordt veel gelinkt aan Astana”
foto: Cor Vos
woensdag 21 juli 2021 om 08:57

Trek-Segafredo rekent op vertrek Nibali: “Hij wordt veel gelinkt aan Astana”

De wegen van Trek-Segafredo en Vincenzo Nibali (36) lijken na dit seizoen te gaan scheiden. Ploegmanager Luca Guercilena zegt dat hij geen akkoord heeft met de ervaren Italiaan en dus verwacht hij dat Nibali vertrekt. “Hij wordt veel gelinkt aan Astana-Premier Tech, dus ik denk dat hij die kant op gaat”, aldus Guercilena.

Terwijl de periode rondom de Tour de France vaak gebruikt wordt voor contractonderhandelingen, zijn Trek-Segafredo en het kamp-Nibali niet in gesprek met elkaar. “Zijn toekomst? Dat is een goede vraag. Wat ik weet is dat hij nog niet besloten heeft wat hij hierna wil gaan doen”, vertelt Guercilena tegen Cyclingnews.

“Vincenzo heeft niet gecommuniceerd wat hij wil, behalve dat hij eerst de Olympische Spelen wil rijden. Wij hebben hem op dit moment geen contract aangeboden”, aldus de manager van Trek-Segafredo. “Afgelopen voorjaar hebben we met zijn zaakwaarnemers een paar opties besproken, maar we zijn niet tot een deal gekomen. Hij zocht naar een eenjarig contract.”

De Amerikaanse WorldTour-ploeg wil de plek van Nibali niet gaan opvullen. “We zoeken niet naar een klassementsrenner als vervanger, niet op dit moment. We kijken altijd rond, maar hebben investeringen gedaan in jonge renners. We willen ook graag renners als Giulio Ciccone, Bauke Mollema, Jasper Stuyven en Mads Pedersen blijven ondersteunen”, vertelt Guercilena. “En we hebben een aantal talenten die we verder willen brengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.