Trek-Segafredo strikt Ivan Basso als coach voor opleidingsprogramma
foto: Sirotti
vrijdag 16 september 2016 om 11:59

Trek-Segafredo strikt Ivan Basso als coach voor opleidingsprogramma

Trek-Segafredo heeft overeenstemming bereikt met Ivan Basso. De Italiaan gaat bij de Amerikaanse ploeg een managementfunctie bekleden in het onlangs uitgebreide opleidingsprogramma.

“Ik ben ontzettend blij dat Ivan onze ploeg komt versterken”, zegt algemeen manager Luca Guercilena in het persbericht van de ploeg. “Hij zal onze omkadering kunnen aanvullen met zijn geweldige ervaring vanuit het peloton. Hij won de Giro twee keer en zal onze jonge renners goed kunnen helpen. Hij kan de jonge renners die aangesloten zijn bij Mapei Sport klaarstomen.”

Basso gaat een functie vervullen als consultant bij het Young Rider Program, het opleidingstraject van de Amerikaanse ploeg. “In de zomer hebben we ons netwerk van beloftenploegen uitgebreid. Zo kunnen we renners opleiden en de kwaliteit van de jonge renners waarborgen”, zegt Guercilena. “We hebben een Belgische ploeg, de EFC-Etixx-ploeg, de Italiaanse ploegen GFDD Altopack-Eppela en Viris-Vigevano binnen ons netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat Ivan een grote rol gaat spelen in het bijstaan van deze renners.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 september 2016 12:11
En niet te vergeten, zijn contacten in Madrid ...
16 september 2016 12:13
Jaja, de invloed van Contador doet zich al gelden. Trek wordt een ploeg om zwaar rekening mee te gaan houden.
16 september 2016 12:14
Ivan Basso, bekend van operación puerto... Jammer dat men zich met dit soort mensen wenst te associeren.
16 september 2016 12:25
Geen familie van Leonardo Basso die volgend jaar voor Trek rijdt?

@Magikdatzeggen, ik ken hem dan weer van zijn Giro-overwinning. Ieder zo zijn eigen interesses hè ;)
16 september 2016 12:29
Ondanks zijn doping verleden toch iemand die ik waardeer, als winnaar van grote rondes zich niet te groot voelen om alles te geven voor zijn team genoten.
Jammer hoe zijn carrière ten einde is gekomen maar lijkt me iemand die zijn ervaring wel op jongeren kan overbrengen
16 september 2016 12:30
@magikdatzeggen ja daar was vriend Schleck samen met Cancellara ook bij en Contador waarschijnlijk ook. Dus die norm wordt daar sowieso niet gehanteerd.
16 september 2016 16:47
Ondanks zijn verleden, altijd groot respect voor deze charismatische renner gehad. Blijft eeuwig bij met zijn Giro zeges

Om te reageren moet je ingelogd zijn.