Twee op een rij voor Lorena Wiebes: “Hoop dat we morgen stand kunnen houden”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 16:01

Twee op een rij voor Lorena Wiebes: “Hoop dat we morgen stand kunnen houden”

Lorena Wiebes heeft na de eerste ook de tweede etappe van de RideLondon Classique op haar naam geschreven. Op de punchaankomst in Maldon stond er geen maat op de renster van SD Worx. “Ik had een goede dag”, zei ze in het flashinterview na afloop.

“Ik kon onderweg twee keer de volle buit pakken bij de bonificatiesprints op de hellingen”, aldus Wiebes. “We hadden wel een valpartij waarbij het halve team betrokken was. Ik had het geluk dat ik slechts half viel en op mijn voeten belandde. Lotte (Kopecky, red.) en Femke Gerritse lagen er wel bij, dus we moesten even in de achtervolging. Gelukkig kwam alles terug, waarna Lotte geweldig werk deed in de finale.”

Wiebes staat na vandaag riant aan de leiding, terwijl Kopecky op twintig seconden tweede staat. Zondag volgt enkel nog een vlakke etappe met start en finish in Londen. “Dit is geweldig. Ik hoop dat we morgen stand kunnen houden. Los van de valpartij was het dus een mooie koersdag. Of ik morgen voor de hattrick ga? Ik hoop het. Ik hoop dat ik eindelijk kan juichen op The Mall.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.