‘UCI moet uitspraak doen in zaak-Amador’
foto: Cor Vos (archief)
maandag 2 december 2019 om 08:45

‘UCI moet uitspraak doen in zaak-Amador’

Andrey Amador leek ‘gewoon’ bij Movistar te blijven, maar eind september kwamen de geruchten dat de Costa Ricaan een streep had gezet door een mondeling akkoord voor een contractverlenging. De renner zou verkassen naar Ineos, maar de UCI moet nu bepalen waar zijn toekomst ligt.

Op 22 juli kwam Movistar met goed nieuws: de Spaanse ploeg was erin geslaagd om zeven renners, onder wie Andrey Amador, twee jaar langer aan zich te binden. Twee maanden later kwam echter aan het licht dat de ervaren klimmer toch liever kiest voor een nieuw avontuur bij Team Ineos. Mogelijk ligt de ruzie tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en rennersmakelaar Giuseppe Acquadro ten grondslag aan deze transfer.

Unzué heeft zijn team voor volgend seizoen vrijwel rond, maar wacht nog af wat er met Amador gebeurt. Nu de Costa Ricaan in theorie een contract heeft bij twee teams moet de UCI bepalen waar zijn toekomst ligt, meldt de Spaanse krant Diario de Navarra (in Navarra heeft Movistar haar hoofdkwartier). Van dat besluit hangt tevens af of Movistar het contract van Carlos Betancur uiteindelijk verlengt, of niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.