UCI wil Ronde van het Baskenland redden
woensdag 29 februari 2012 om 18:08

UCI wil Ronde van het Baskenland redden

foto: Sirotti

De UCI overweegt om de Ronde van het Baskenland uit de problemen te helpen. Dat meldt de internationale wielerunie op zijn website. De Baskische rittenkoers is één van de Spaanse wedstrijden waarvan de toekomst onzeker is. Ook onder meer de Ronde van Catalonië en de Clasica San Sebastian kampen met problemen.

“We volgen de situatie op de voet, om vervolgens tot een strategie te komen om tot actie over te gaan,” meldt het persbericht. De internationale wielerunie heeft de mogelijkheid om het reservefonds van de WorldTour hiervoor te gebruiken. In 2011 kreeg de Franse eendagswedstrijd GP Ouest France de Plouay al een financiële bijdrage. De Ronde van het Baskenland heeft een tekort van ongeveer anderhalve ton.

De UCI is zich ervan bewust dat deze wedstrijden belangrijk zijn voor de sport. “De globalisatie van de wielersport is onze belangrijkste strategische prioriteit. Maar de roots en traditie maken wielrennen een rijke sport. Daarom moeten we dit proberen te behouden,” verklaarde voorzitter Pat McQuaid.

Lees ook:
Ronde van Catalonië kampt met financiële moeilijkheden
Ook Baskenland en San Sebastian in financiële problemen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.