‘Vacansoleil maakt 21 keer kans op een ritzege’
donderdag 13 augustus 2009 om 13:34

‘Vacansoleil maakt 21 keer kans op een ritzege’

Vacansoleil maakt in haar eerste seizoen al direct deel uit van een grote ronde. Op 29 augustus staat de formatie namelijk aan de start van de Vuelta a España in Assen, en niet zonder ambities.

“Er is veel mogelijk met deze ploeg. Ik zie ons 21 keer kans op een ritzege maken”, aldus ploegleider Michel Cornelissen in De Telegraaf. Ook renner Johnny Hoogerland reist met ambities af naar Assen: “”Wielrennen is hard werken. Michel (Cornelissen, red.) is daar fel in en ik ben dat ook. Hij denkt dat ik in Spanje een etappe kan winnen. Dat vertrouwen is fijn en helpt mij er ook zelf in te geloven. De Vuelta is hoe dan ook belangrijk voor mijn ontwikkeling. Als ik die rijd, daarna een maand goed rust en me vervolgens serieus op het nieuwe seizoen voorbereid, dan moet ik in de voorjaarsklassiekers af en toe mee kunnen doen om de podiumplaatsen. Ik weet zeker dat ik dat kan.”

Volgens de Telegraaf start Vacansoleil, dat momenteel op trainingskamp is in de Sierra Nevada, in ieder geval met Sergey Lagutin (Oez), Matteo Carrara (Ita), Borut Bozic (Slo), Lieuwe Westra (Ned), Björn Leukemans (Bel), Marco Marcato (Ita), Jens Mouris (Ned) en Johnny Hoogerland (Ned). Voor de laatste plaats maken de Nederlanders Matthé Pronk en Gerben Löwik volgens de krant het meeste kans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.