Valpartij Wout van Aert op Paterberg, precies tijdens aanval Mathieu van der Poel
Foto: Cor Vos
vrijdag 22 maart 2024 om 15:36

Valpartij Wout van Aert op Paterberg, precies tijdens aanval Mathieu van der Poel

Wout van Aert heeft een pijnlijke valpartij gemaakt in de E3 Saxo Classic. Net op het moment dat Mathieu van der Poel zijn duivels ontbond, ging de Belg van Visma | Lease a Bike tegen de vlakte op zo’n 45 kilometer van het einde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert zocht – net als zo veel renners – het gootje van de Paterberg op, maar gleed midden in de groep weg. De favoriet voor de dagzege kon zijn weg wel voorzetten, maar kon op de helling niet veel renners meer passeren en keek zo meteen tegen een halve minuut achterstand aan. En Van der Poel? Die zag Oier Lazkano nog wel in zijn buurt komen, maar verzette vervolgens alleen zijn weg naar Harelbeke.

Het was overigens niet de eerste valpartij van Visma | Lease a Bike in de E3 Saxo Classic. Ook Per Strand Hagenes (neusbreuk) en Dylan van Baarle kusten het asfalt al eerder vandaag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.