Valverde: “Ik heb geen probleem met Quintana”
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 15:39

Valverde: “Ik heb geen probleem met Quintana”

Alejandro Valverde en Nairo Quintana staan er uitstekend voor in de Vuelta a España. De Colombiaan volgt na vijf dagen koers op 23 seconden van leider Miguel Ángel López, terwijl de Spanjaard 28 tellen moet goedmaken op de renner van Astana. “Ik heb geen probleem met Quintana”, zo verduidelijkt Valverde voor de start van de zesde rit naar Ares del Maestrat.

De 39-jarige Valverde maakte gisteren indruk op de flanken van de Alto de Javalambre. De renner van Movistar versnelde meerdere keren op de slotklim, waardoor onder meer zijn ploeggenoot Quintana moest passen. Valverde wist de schade te beperken op López, maar Quintana verloor toch bijna één minuut op zijn landgenoot.

Valverde en Quintana leken vooral hun eigen koers te rijden. “Ik wil echter duidelijk maken dat er geen probleem is. Nairo en ik waren de hele etappe aan het overleggen. Ik had ook niet meegewerkt met Primož Roglič, mocht er geen versnelling zijn geweest van López. We weten namelijk dat Primož een betere tijdrijder is.”

“Ik voel me heel erg goed, maar Nairo staat nog steeds hoger in het klassement”, aldus Valverde. “We moeten profiteren van het feit dat we derde en vierde staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.