Valverde zegeviert in ‘zijn’ Murcia na solo van zeventig kilometer
Foto: Sirotti
zaterdag 11 februari 2017 om 15:26

Valverde zegeviert in ‘zijn’ Murcia na solo van zeventig kilometer

Alejandro Valverde heeft vandaag voor de vijfde keer in zijn carrière de Vuelta a Murcia op zijn naam geschreven. Deze overwinning gaat hij vermoedelijk niet snel vergeten. De 36-jarige Spanjaard begon op ruim zeventig kilometer van het einde aan een lange solo en kwam uiteindelijk met een grote voorsprong over de streep in zijn geboortestreek.

Het begin van de wedstrijd verliep erg onrustig. Een spervuur aan demarrages, breuken in het peloton en zelfs waaiervorming zorgden voor hoge snelheden. Na een lang gevecht kregen uiteindelijk drie koplopers een kleine voorsprong op het peloton. Sam Bewley (Orica-Scott), Jelle Wallays (Lotto Soudal) en  Evan Huffman (Rally Cycling) vormden de vlucht van de dag.

Hun voorsprong was echter te beperkt om enige kans te maken op de overwinning. Op zeventig kilometer van het einde werden zij al gegrepen, vlak voor de voet van de Alto Collado Bermejo (8,4 kilometer aan 6,7%). Alejandro Valverde besloot vervolgens niet te wachten op de finale en ging op deze beklimming al in de aanval. Wat volgde was een lange solo.

De achtervolgers kwamen daarna nauwelijks in de buurt van de koploper. Integendeel: Valverde reed steeds verder weg. Op vijftien kilometer van het einde had hij een voorsprong van maar liefst drie minuten. De Murciaan kon daardoor al ver voor de streep juichen.

Een uitgedund peloton mocht een tijd na de binnenkomst van Valverde sprinten voor de tweede plaats. Jhonatan Restrepo (Katusha) bleek hier over de snelste benen te beschikken.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2017 22:57
@Purito
Het blijft altijd lastig renners uit verschillende tijdvakken te vergelijken. Criquilion was inderdaad een schitterende renner maar ik schaal hem wel wat hoger in dan Boogerd. Kon beter uit de voeten op meerdere ondergronden en reed verdienstelijk in grote ronden die hij als klassiekerman ‘erbij’ deed. Je hebt wel gelijk dat hij niet die beslissende punch had. Ondanks dat het geen grote aandachtstrekker was keek ik graag naar hem.
12 februari 2017 11:18
De aangehaalde quote spreekt van Boonen spreekt dan ook er over dat het in het huidige wielrennen nauwelijks meer voorkomt dat een renner zo veelzijdig is als Valverde. Dat klopt gewoon.

Om vervolgens op een uitspraak over het huidige wielrennen 10 voorbeelden uit de laatste 40 jaar op te lepelen vind ik dan ook uitermate kinderachtig en zelfs wat dommig.

Tot slot, ik lees hier al een aantal jaar mee. Samus aran staat in mijn herinnering als een notoire azijndropper...
12 februari 2017 12:42
@samus

Misschien eens leren lezen.
Ik zeg nergens dat Valverde de enige veelzijdige renner is die er nu rondrijdt, enkel dat hij heel veelzijdig is.
12 februari 2017 13:04
Freddy Maertens mag ook wel in die rijtjes maar ik zie hem nog nergens.
12 februari 2017 19:24
@JJ

Er is niets veelzijdig aan de resultaten van Valverde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.