Van Aert verrast na verkenning: “Dacht dat die aankomst steiler was”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 maart 2019 om 19:10

Van Aert verrast na verkenning: “Dacht dat die aankomst steiler was”

Wout van Aert heeft vandaag uitgebreid het parcours verkend van Strade Bianche. Bij zijn eerste deelname in 2018 maakte de Belg veel indruk door meteen naar de derde plek te koersen. In de slotfase zat hij stikkapot en moest hij in de laatste kilometer zelfs even van de fiets.

Van Aert passeerde vandaag de bewuste plek en wat schetste zijn verbazing… “Het voelde raar. Ik dacht dat die aankomst veel steiler was”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Nu vond ik het niet zo lastig, maar morgen zal het dat wel opnieuw zijn natuurlijk.” Hoewel de route dezelfde is als vorig jaar, kon hij de omstandigheden onmogelijk vergelijken.

“Nu zijn alle gravelstroken helemaal droog en stoffig”, verklaart hij. “Dat zal het een andere race maken. Je slipt over al die kleine steentjes en kan wegglijden in de bochten. Techniek op de fiets lijkt me belangrijker nu.” Bij de favorieten rekent hij Tiesj Benoot, Greg Van Avermaet en Zdeněk Štybar. “Ik hoop dat ik er zelf ook bij ben. Dat ik opnieuw iets ‘cool’ kan doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.