Van Avermaet: “Ik heb mezelf proberen te sparen”
Foto: Sirotti
maandag 14 maart 2016 om 16:24

Van Avermaet: “Ik heb mezelf proberen te sparen”

Greg Van Avermaet sloeg vandaag een dubbelslag in Tirreno-Adriatico. De Belg trok samen met onder andere Peter Sagan verrassend door na een tussensprint. “Ik heb mezelf daarbij zoveel mogelijk proberen te sparen”, stelde Van Avermaet in het flash interview.

“Tejay van Garderen en Damiano Caruso (zijn ploegmaten, red.) waren niet mee, waardoor het voor ons niet de beste situatie was. Maar ik heb gewonnen en ben dus heel tevreden.”

De BMC-renner moet morgen een voorsprong van zeven seconden verdedigen in de afsluitende tijdrit. “Een tijdrit is natuurlijk niet mijn specialiteit, maar de laatste jaren gaat het beter”, weet Van Avermaet. “Een proloog ligt me beter. maar de vorm is goed en ik zal alles geven. Al voelt het wel raar om voor het eindklassement te moeten strijden in deze wedstrijd.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2016 16:33
Wie had dat gedacht, van altijd alles geven naar niks doen en winnen!

Hij had ook niks anders moeten doen hoor, misschien niet de beste maar wel eens de slimste. Chapeau greg.
14 maart 2016 16:40
Ik vond ook dat hij zich erg afzijdig hield in de ontsnapping. Ik vond dat Sagan meer de zege verdiende.
14 maart 2016 16:43
Normaal rijdt Greg altijd mee op kop en wint hij niet. Dan zegt iedereen dat hij slimmer moet rijden. Nu spaart hij zich (hij mocht ook gezien het ontbreken van Tejay) en wint hij en nu is het opnieuw niet goed. Hij verdient zo'n zege absoluut. Net zoals Sagan deze ook zou verdiend hebben moest hij gewonnen hebben. Beide aanvallende coureurs die bijna nooit afwachtend gaan koersen.
14 maart 2016 16:45
Dat is hem goed gelukt! Wie heeft deze jongen ineens zo kalm gekregen? Waar is de tijd dat de beste in koers zijn eigen ruiten ingooide door cartouche na cartouche te verschieten op compleet zinloze momenten?
14 maart 2016 16:48
Complimenten voor de rit van GvA, gewoon tactisch sterk (misschien niet leuk/attractief maar dat is vaker zo) gereden. Ik zat wel te balen hoor, had het Sagan wel gegund, die nam weer eens heel mooi het initatief en leek het ook bijna te gaan halen.

Tis wel vaker in sport dat de winnaar niet de publiekslieveling is :P dus gewoon complimenten voor GvA. Nu een dikke klassieker voor Sagan graag dit seizoen (en morgen via de tijdrit plaats 1? :D)
14 maart 2016 17:15
Ik zie deze overwinning gewoon als compensatie voor de keren dat ie wel meegereden heeft tot op het einde, maar er dan niets aan overhield ;)
14 maart 2016 17:47
duurde even voordat de beelden er waren maar toen was het ook genieten.
mooie zege voor v avermaet. ik zie trouwens jungels of kwiatkowski
de tirreno winnen.
14 maart 2016 17:51
Is dit nu ook een laffe renner en vreselijke winnaar? Of is dit dan weer een uitzondering? Ik volg het allemaal niet meer.
14 maart 2016 18:11
gaat die denk ik net niet redden. Zijn er ook nog bonificaties voor nrs 1, 2 en 3 bij de tijdrit? Zonder bonificaties zal het een nanoseconden-spel worden voor Greg. Sagan presteert iets beter in de tijdritten?
Normaliter een seconde per km tov de specialisten maar Sagan is niet echt een specialist.
14 maart 2016 18:13
Greg heeft de koers al meer dan genoeg kleur gegeven, zonder daar de vruchten voor te plukken, om eens een keertje wat leper te spelen. En het loont duidelijk. Aan al diegenen die hem "laf" of "vreselijke winnaar" noemen: jullie kennen geen *** van koers. Elke renner zou in zijn situatie hetzelfde gedaan hebben. Van Garderen was niet mee, en dan kun je het ploegenspel spelen. Zo zit wielrennen nu eenmaal in elkaar.
14 maart 2016 18:33
Volgens sommige meningen die ik hier de afgelopen dagen heb gelezen is Greg een laffe renner omdat hij niet op kop heeft gereden maar had hij dat wel gedaan dan was het een misselijk mannetje geweest....
14 maart 2016 19:19
Het is niet laf, maar niet meerijden omdat Van Garderen en Caruso in het peloton zitten is natuurlijk ontzettende onzin, als je de dag ervoor nog zegt dat je deze ronde wil winnen terwijl je weet dat Van Garderen in dezelfde tijd staat.
14 maart 2016 19:32
Als een renner als van Avermaat in een kopgroep met louter dezelfde klasbakken
zich moet sparen om te kunnen winnen twijfel ik toch een beetje aan zijn kwaliteit
ten opzichte van de mede vluchters .
14 maart 2016 19:51
van Avermaet mag dit best wel eens een keertje flikken zonder bakken gezeur over zich heen te krijgen, die heeft al zo ontzettend veel finales geopend dat het bijna eng is.
14 maart 2016 20:14
Als je zo vaak alles geeft en steeds niet wint mag je wel eens profiteren. Hoop dat Sagan wel een paar mooie overwinningen gaat pakken nu, te beginnen met het AK in de Tirreno, gevolgd door Milano - San Remo
14 maart 2016 21:10
Sagan is misschien geen specialist, maar als het echt moet kan hij best een goede tijdrit neerzetten. Was het niet in een Noordamerikaanse koers een paar jaar geleden, dat hij opeens nog de zege pakte? Was dat niet met Van Emden in de hotseat? Help, mijn geheugen laat mij in de steek.
14 maart 2016 21:25
Californië was dat laatste.
15 maart 2016 03:52
Greg van Avermaet, mijn favoriete Belgische renner. Zeer attractieve renner die er altijd voor gaat. Dat hij nu zijn krachten bundelt met een verbeterd koersinzicht valt alleen maar te waarderen. Daarnaast, van wat ik er van weet, ook een vriendelijk persoon.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.