Van Avermaet over overstap Evenepoel: “Misschien te vroeg”
foto: Sirotti
zaterdag 15 december 2018 om 09:34

Van Avermaet over overstap Evenepoel: “Misschien te vroeg”

Voor Greg Van Avermaet staat het talent van Remco Evenepoel buiten kijf. De olympisch kampioen van Rio was direct overtuigd toen hij zijn 18-jarige landgenoot aan het werk zag tijdens het WK in Innsbruck. Wel heeft hij zijn twijfels bij diens transfer naar Deceuninck-Quick-Step, waarbij hij van de junioren meteen de overstap maakt naar de profs.

“Ik had voor het WK al wel verhalen over hem gehoord. Maar toen ik hem live op tv aan het werk zag, wist ik genoeg”, zegt Van Avermaet in Het Nieuwsblad. Hij zag er zijn jonge landgenoot de concurrentie verpulveren op het WK tijdrijden voor junioren. Enkele dagen later maakte Evenepoel opnieuw de hooggespannen verwachtingen waar door ook de wegwedstrijd te winnen.

‘Mocht ik in zijn plaats zijn geweest, had ik het niet gedaan’
Toch twijfelt Van Avermaet aan de overstap van Evenepoel van de junioren naar Deceuninck-Quick-Step. “Mocht ik in zijn plaats zijn geweest, had ik het niet gedaan. Het is misschien te vroeg. Ik zou eerst een jaar bij de beloften hebben gereden om daar eerst eens de Ronde van de Toekomst en het WK te winnen.”

“Het wordt zaak om de voeten op de grond te houden”, verklaart hij. “Een profcarrière duurt vijftien jaar. Ik ben bang dat als je altijd de beste bent, je het snel beu kan worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.