Van Avermaet verslaat Gallopin en Bakelants in GP de Wallonie
woensdag 17 september 2014 om 16:49

Van Avermaet verslaat Gallopin en Bakelants in GP de Wallonie

Greg Van Avermaet heeft de GP de Wallonie op zijn naam geschreven. Op de Citadel van Namen bleek de BMC-renner oppermachtig. Tony Gallopin (Lotto-Belisol) en Jan Bakelants (Omega Pharma – Quick-Step) werden respectievelijk tweede en derde.

Weinig ruimte voor vroege vluchters
In het begin van de wedstrijd reden zes renners weg van het peloton. François Bidard (AG2R La Mondiale), Guillaume Martin (FDJ.fr), Clément Koretzky (Bretagne Seche Environnement), Loïc Chetout (Cofidis), Thomas Degand (Wanty – Groupe Gobert) en Serge Dewortelaer (Veranclassic – Doltcini) vormden de kopgroep van de dag.

Het peloton, dat werd geleid door Omega Pharma – Quick-Step en Tinkoff-Saxo, gaf de vluchters weinig ruimte. De voorsprong werd niet groter dan vier minuten. Op zestig kilometer voor het einde werden de leiders gegrepen, zodat de koers opnieuw kon beginnen. Vervolgens reden zes nieuwe renners weg, met daarbij onder meer Laurent Didier (Trek), maar ook zij werden snel ingerekend.

Interessante kopgroep
Met nog twintig kilometer te gaan, waagden vier renners een nieuwe poging. Dit keer waren het grote namen die ten aanval trokken. Het gaat hierbij om Jan Bakelants (Omega Pharma – Quick-Step), Jelle Vanendert (Lotto Belisol), Fränk Schleck (Trek) en Greg Van Avermaet (BMC). Het viertal had onder de boog van de tien kilometer een voorsprong van veertig seconden.

Op de Citadel van Namen (de traditionele aankomstplaats) ging Bakelants tweemaal ten aanval, maar beide keren werd hij gegrepen door zijn vluchtgenoten. Op het moment dat de achtervolgende groep leek aan te sluiten, plaatste Vanendert een demarrage. Ook hij raakte echter niet weg, waardoor er alsnog een hergroepering volgde.

Greg Van Avermaet bleek vervolgens het snelst in de laatste honderden meters. De BMC-renner won met een ruim verschil. Hij liet daarmee zien dat het met zijn vorm goed zit in aanloop naar het wereldkampioenschap.

Grand Prix de Wallonie (1.1)
Chaudfontaine – Namur (198.2 km)

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC)
2. flag-fr Tony Gallopin (Lotto Belisol)
3. flag-be Jan Bakelants (Omega Pharma – Quick-Step)
4. flag-be Jelle Vanendert (Lotto Belisol)
5. flag-au Rory Sutherland (Tinkoff-Saxo)
6. flag-be Dylan Teuns (BMC)
7. flag-fr Julien Simon (Cofidis)
8. flag-lu Fränk Schleck (Trek)
9. flag-fr Thibaut Pinot (FDJ.fr)
10. flag-be Gaeten Bille (Verandas Willems)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.