Van Avermaet voert druk op BMC op: “Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken”
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
donderdag 3 mei 2018 om 08:11

Van Avermaet voert druk op BMC op: “Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken”

Greg Van Avermaet heeft zich opnieuw uitgelaten over de onzekere toekomst van zijn ploeg BMC. Een nieuwe sponsor is namelijk nog altijd niet gevonden en de 32-jarige Belg wil stilaan weten waar hij aan toe is. “Van de situatie weet ik evenveel als jullie. Ik wil heel graag blijven, maar ik kan ook niet wachten tot in juli. Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken”, zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad.

Van Avermaets contract is er nog eentje op basis van zijn prestaties van voor de Olympische Spelen in Rio, schrijft de krant. Door zijn prestaties in de afgelopen jaren is zijn waarde inmiddels flink gestegen, maar ook de jaren gaan tellen. “Dit wordt wellicht mijn laatste heel goede contract uit mijn carrière.”

Bahrain-Merida is één van de ploegen die naar de hand van de Belg dingen. Zijn zwager Rik Verbrugghe is er ploegleider. “Maar het is niet voor de mooie ogen van Rik dat ik het ga doen”, zegt hij. Van Avermaet zou naar het verluidt de gedroomde kandidaat zijn om bij de WorldTour-formatie de klassiekerploeg te versterken, samen met landgenoten Dylan Teuns en Wout van Aert.

Erg stil
Van Avermaet gaf in een vroeg stadium al aan dat hij BMC alle tijd wilde geven om een nieuwe geldschieter te vinden. Vorige maand leek hij langzaam terug te komen op die woorden. “Ik ben er nog niet echt mee bezig geweest. De focus lag volledig op het wielrennen”, zei hij toen. “Ik heb nog niks van BMC gehoord. Het blijft jammer genoeg heel erg stil. Ik wil ondertussen toch wel weten waar ik aan toe ben.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2018 08:19
Precies in een slecht jaar een met een leeftijd die de verwachting dat het nog beter wordt niet ondersteunt. Van matig contract naar matig contract. Byyye.
3 mei 2018 08:25
Die gaat sowieso nog serieus cashen hoor bij de heren uit het verre oosten maar of het sportief gezien weer gaat lopen .. ?
3 mei 2018 08:33
Bij dit soort processen maakt het wel uit of je als toprenner een voorjaarsklassieker hebt binnen getikt. In dat geval had Greg langer gewacht en zou hij vertrouwen hebben. Nu kiest hij de vlucht naar voren omdat er waarschijnlijk serieuze kapers op de kust zijn.
3 mei 2018 08:39
Waarom kan hij niet wachten tot juli?
3 mei 2018 08:41
Misschien wel het meest bijzondere vind ik dat de ploeg zijn renners kennelijk helemaal niet informeert. Zo stom, aangezien je met een goede communicatie veel onrust weg kan halen en dan gaan je renners ook niet naar de pers met dit soort verhalen.

Ik hoop dat er snel een nieuwe sponsor komt. Uiteindelijk zijn het gewoon veel families die hier van moeten eten.
3 mei 2018 08:42
Ik begrijp Greg wel, je kiest uiteindelijk toch voor jezelf. Er is concrete interesse van Bahrain. Als het einde van het seizoen in zicht komt, BMC stopt en het transfergeld aan renners is al uitgegeven door de andere ploegen, dan zal het aanbod nooit zo mooi zijn. Dit is wel nog even het jaar dat hij kan cashen, want ik geloof nooit meer dat het beter gaat worden dan dat het was.
3 mei 2018 08:44
10 maart 2018: "Ik ben loyaal aan BMC, ik stel geen deadline en geef BMC de tijd om een nieuwe sponsor te vinden. Desnoods wacht ik tot in augustus."

http://www.wielerflits.nl/nieuws/331406/van-avermaet-geeft-bmc-de-tijd-om-nieuwe-sponsor-te-vinden.html

Nog geen 2 maanden later begint hij al druk te zetten. Ook een man van zijn woord precies...
3 mei 2018 08:49
@OscarV
Misachien is het probleem juist dat er vanuit de ploeg helaas nog weinig te communiceren valt.
3 mei 2018 08:52
Greg waarschuwt bmc voor de laatste maal. “Ik wacht nog 5 tot 6 weken”. Dat is nog ‘es druk opvoeren. Way to go, Greg!
3 mei 2018 08:59
Bahrain zelf vast wel wat centen voor Greg willen neerleggen. Hoop voornamelijk voor de andere jongens van BMC dat er een nieuwe hoofdsponsor komt
3 mei 2018 09:03
Inderdaad @Coppi Coppi.
Elke week een mail met de boodschap "We hebben nog steeds geen sponsor gevonden." zit je ook niet echt op te wachten lijkt mij.

Maar het is gewoon een hele vervelende situatie die van beide kanten valt te begrijpen. Een sponsor heb je niet zomaar gevonden, maar als renner wil je ook graag duidelijkheid.

Zo zie je maar weer hoe lekker het bericht van Sunweb (en eerder ook van Jumbo) eerder deze week dan is! Ook goed voor de sfeer en moraal in het team en daarmee ook goed voor de prestaties.
3 mei 2018 09:06
Als je naar de prestaties kijkt bij de renners van BMC in vergelijking met vorig jaar, dan vraag je je wel af of de onzekerheid daar invloed op gehad heeft, want over bijna de volledige linie presteren ze dit jaar minder.
3 mei 2018 09:09
Ik ben heel erg benieuwd wat het nou is, gaat ie maximaal vijf weken wachten of maximaal zes weken?
3 mei 2018 09:10
Als ik moest kiezen tussen Van Avermaet en Van Aert zou ik lekker voor Wout gaan. Greg is op zn retour en kost je vooral een hoop geld en gedoe. Denk dat hij misschien nog wel een klassiekertje pakt hoor maar als wapen tegen QS of Sagan heb je er niet veel aan.
3 mei 2018 09:16
Als Bahrein Teuns en Van Aert als ondersteuning gaat halen én een dik contract voor je klaar heeft liggen zou ik het wel weten Van Avermaet zijnde.

Wat kan BMC daar tegenover zetten? De ondersteuning dit voorjaar was al niet indrukwekkend en ik zie ze er niet op vooruitgaan als het zoeken van een nieuwe sponsor zo moeizaam verloopt.
3 mei 2018 09:24
@Kirsipuu Van Aert als ondersteuning? Daar is die al te goed voor hoor. Die was nu in de meeste klassiekers al beter, laat staan volgend jaar en eventueel met enige ondersteuning.
3 mei 2018 09:46
Als Van Avermaet en Van Aert in één team komen is Van Avermaet de eerstkomende twee jaar nog de eerste man. Van Aert zal best vroeg aan mogen gaan zodat Van Avermaet zijn benen stil kan houden in het achtervolgende groepje, maar als er een andere groep weg is zal Van Aert op kop moeten voor de sprint van Greg.

Van Aert is een aanstormend talent met een mooie toekomst, maar Van Avermaet is nu de man die grote klassiekers kan winnen en al heeft gewonnen en Van Aert nog niet.
3 mei 2018 10:13
@Mathieu, geen nieuws is ook nieuws...
Greg geeft aan dat hij helemaal niets te horen krijgt. Dat is naar mijn mening niet juist van het team.
3 mei 2018 10:30
2 maanden terug zei ‘ie iets heel anders. Onbetrouwbaar sujet, die Avermaet.
3 mei 2018 10:36
Welke ploeg behalve UAE of Bahrein zit op hem te wachten? Wellicht EF met Langeveld en Vanmarcke als zeer luxe knechten/schaduwkopmanne?
3 mei 2018 10:47
Kan die lekker met de rest aanmodderen bij UAE Emirates.
3 mei 2018 10:49
@G99prblms,

Vooral Van Avermaet afschrijven naar volgende jaren toe. Boonen en Cancellara zijn zo ook een keer of 20 dood en begraven geweest vooraleer ze nog een paar klassiekertjes binnen hengelden.
3 mei 2018 11:10
Het probleem met Van Avermaet is dat hij een goede ploeg rond hem wil, maar dat hij geen mede kopmannen rond zich kan verdragen. In zowat elke koers waar hij start is het alles voor hem. Op die manier jaag je goede renners weg.

Soms moet je ook eens een beetje werk durven opknappen in dienst van een ander, om hen gemotiveerd te houden, maar dat heb ik hem nog nooit zien doen. Als hij ziet dat hij zelf niet kan winnen laat hij het lopen. Of verschuilt hij zich en probeert hij nog naar een top-10 plaats te spurten. In plaats van zich nog nuttig te maken voor een ploegmaat.

Bovendien is hij ook nog eens een dure vogel. De vraag is dus maar welke ploeg hem echt kan gebruiken én betalen. Het zou een sterke ploeg moeten zijn zonder echte kopmannen voor zijn koersen, en met voldoende budget. Veel keuze heeft hij dus niet als hij zelf zijn mentaliteit niet aanpast.
3 mei 2018 11:19
@Geraint

Slecht vergelijk, Boonen en Cancellara waren toch wel een klasse beter dan van Avermaet.

Opzich logisch dat hij niet wil wachten, maar had dan je mond gehouden in Maart....
3 mei 2018 11:41
@Kosmonaut,

Van Avermaet heeft er inderdaad langer over gedaan om het topniveau te bereiken. Neemt niet weg dat Van Avermaet in 2017 veruit de beste klassieke renner ter wereld was. En dat heeft hij verwezenlijkt met ene Peter Sagan in het peloton. Ik snap niet hoe je met zekerheid dergelijke renners kan afschrijven naar de toekomst toe.

Bovendien, het is maar wat je een slecht jaar noemt. Voor 95 % van alle renners zou wat GVA in 2018 bijeen gefietst heeft gewoon een topjaar zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.