Van Avermaet: “Wereldtitel is het ultieme doel”
Foto: Sirotti
dinsdag 15 september 2015 om 18:29

Van Avermaet: “Wereldtitel is het ultieme doel”

Greg van Avermaet hoopt over ruim anderhalve week in Richmond zijn grootste droom werkelijk te zien worden. Het veroveren van de wereldtitel op de weg ziet de 30-jarige Belg als het hoogst haalbare dat hij in zijn profcarrière ooit zou kunnen bereiken.

“Het winnen van een klassieker als San Remo, Roubaix, Luik of van het WK is mijn belangrijkste doel. Dan is je carrière in een klap geslaagd”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews. “De wereldtitel is wel het meest speciaal omdat daar een trui aan verbonden is die je het hele jaar
mag dragen. Voor het type renner als ik is het WK winnen het ultieme doel.”

Van Avermaet deelt bij België het kopmanschap met Tom Boonen en Philippe Gilbert, twee renners die de regenboogtrui al ooit wisten te pakken. “We zijn allemaal in goede doen”, weet de winnaar van de dertiende etappe in de afgelopen Tour de France. “Vorig jaar in Ponferrada hadden we ook drie leiders en dat ging vrij goed, hoewel we niet wisten te winnen natuurlijk.”

“Wachten op de sprint of aanvallen”
Op welke manier Van Avermaet gaat proberen de overwinning naar zich toe te trekken, kan hij nog niet voorspellen. “Ik zal moeten afwachten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. Ik heb wat aardige sprintjes gereden dit jaar, dus daar zou ik op kunnen gokken, maar ik kan ook aanvallen. Het is onmogelijk om daar voor de wedstrijd al iets over te zeggen.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
16 september 2015 03:14
@girardengo zeker dat ik het hem gun, een renner die zich veel laat zien en zeker tot de top behoord de trui zou hem goed staan. Maar verwacht helaas niet dat hem wint maar top tien rijdt.
16 september 2015 09:56
Hij heeft de gunfactor, maar hij is vooral expert in 'hoe niet een koers te winnen'. Het zou me dus verbazen als hij WK wordt... en als hij het dreigt te worden haalt Gilbert hem wel terug ;)
16 september 2015 09:59
@tendam
Ze zouden hem een paar uur studiemateriaal moeten opsturen van de overwinningen van Simon Gerrans.
16 september 2015 10:01
Is inderdaad echt wel een finale voor hem. Drie knikjes in de laatste 3 à 4 km, echt iets voor de punchers met inhoud dus. http://richmond2015.com/about/courses/road-circuit/
Maar zo zijn er nog wel meer natuurlijk (Stybar, Sagan, Matthews, Gilbert). En het is maar de vraag of ie mannen als Kristoff er kan afrijden.
@albertoo: inderdaad, Gerrans weet als geen ander hoe hij een hele wedstrijd onzichtbaar kan meefietsen om uiteindelijk toch te winnen.
16 september 2015 10:10
Wereldtitel is het ultieme doel - tsja, voor wie niet?
16 september 2015 10:18
Greg is gewoon één van de kanshebbers op de titel,de afstand van 260 km is zijn grote troef. Is sedert 2011 ieder jaar een van de sterkste renners in de Ronde Van Vlaanderen, als het dan toch een omloop is naar Vlaams model is hij zeker kandidaat.Greg is een van de weinige renners die heel het jaar door op niveau zijn, van de Omloop, StradeBianchi,Tirreno,SanRemo,Vlaanderen,Roubaix,Amstel,Baloise Tour,BK,Tour De France,Hamburg,Quebec en zelfs Montreal waar hij door het helse weer het risico op een val wou beperken in de aanloop naar het WK.
16 september 2015 10:57
Tweede plaats in Eneco Tour nog vergeten.
16 september 2015 13:21
Wk wordt gewoon een spurt van 60 man en kristoff die het haalt.
16 september 2015 15:14
Gaat niks worden met België verwacht ik. De drie kopmannen zijn alle drie mannen met een groot ego, geldt misschien in mindere mate voor GvA maar Boonen en Gilbert gaan waarschijnlijk puur voor zichzelf rijden waardoor ze straks weer met lege handen staan.
16 september 2015 15:58
@ Rikkert : dat is nu net eigen aan grote kampioenen : een groot ego... een echte kampioen wil zelf winnen.
16 september 2015 20:22
@Rikkert

Dat lees ik echt al jaren aan een stuk en elk jaar opnieuw staat er op het WK een hecht blok dat als een team rijdt voor hetzelfde doel. Ja, er zitten renners tussen die in het verleden dom tegen elkaar gekoerst hebben, maar op een WK heb ik het nog nooit zien gebeuren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.