Van der Poel maakt indruk met inhaalrace in MTB-race Nové Město
foto: WielerFlits
zondag 21 mei 2017 om 16:22

Van der Poel maakt indruk met inhaalrace in MTB-race Nové Město

Mathieu van der Poel is in de wereldbekerwedstrijd mountainbiken in het Tsjechische Nové Město als achtste geëindigd. Van der Poel begon de wedstrijd achterin het veld als negentigste. De overwinning ging naar wereldkampioen Nino Schurter.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Opvallende statistiek is dat Van der Poel voor de snelste raceronde van het hele veld tekende. De vijfde ronde legde onze landgenoot van Beobank-Corendon af in 13 minuten en 2 seconden, de Zwitser Schurter werkte zijn vierde ronde af in een tijd van 13 minuten en 3 seconden.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2017 23:30
FFW naar 1:21 in de race (waar ik nu ben), daar hebben ze het over hem. Nog geen beeld van hem echter, mss zo meteen
Edit @ Kaunertal, bedankt. bij val start miste ik hem, straks dus wel wat beelden. Grappig dat Bart B ook zegt : stel MvdP op voorste rij en zie wat er dan gebeurt. Inderdaad, hopelijk gaan we meemaken. MvdP vs Schurter en co
21 mei 2017 23:34
Wat gaat dat worden als ie voorin mag starten?
21 mei 2017 23:36
Eerste beeld van hem zie je volgens mij pas aan de finish als hij een sprint van 3 met overtuiging wint.
Dat er meer in gezeten had, daar is geen woord aan overdreven. Veld lag al uit elkaar in de 1e ronde.. Waar Mathieu na al die pech nog zo sterk vandaan kwam, dat moet zeer indrukwekkend zijn geweest als je de afstanden tussen de eerste 10 al zag.

Edit: de commentator moet duidelijk nog kennis maken met het talent van der Poel, maar Bart Brentjens kent hem natuurlijk wel. Zodra Mathieu de snelste ronde neerzet is er wel enthousiasme bij de Engelse commentator. Leuk om te horen.
21 mei 2017 23:44
Inderdaad, ik heb het nu gezien: ".....MvdP the cyclocross Ace". Machtig, veelbelovend.
22 mei 2017 07:24
@trickstuff: ik had het inmiddels ook door ;-)
22 mei 2017 08:53
@klootje kriekeljon

Ook jouw kennis over de "Engelse commentator" is magertjes ;) Dat is Rob Warner is een levende legende uit het DH MTB wereldje ...... maar inderdaad, ik denk dat hij VdP niet snel gaat vergeten.

Mooiste DH race + commentaar van Warner ooit: https://www.youtube.com/watch?v=YfMQdFGTKAs
22 mei 2017 11:20
@ yo-eddy

Haha. 'How does Danny Hart sit down with balls that big.'

Om te reageren moet je ingelogd zijn.