Van der Poel na nieuwe zege: “Ik heb afgezien”
foto: Photopress.be
zondag 11 november 2018 om 16:58

Van der Poel na nieuwe zege: “Ik heb afgezien”

Mathieu van der Poel moest na afloop van de Superprestige-veldrit in Gavere toegeven dat hij heeft afgezien. De kopman van Corendon-Circus wist in de tweede helft van de cross het verschil te maken met zijn dichtste concurrent Toon Aerts. “Dit was één van mijn beste technische crossen ooit. Ik heb geen enkele grote fout gemaakt”, vertelt hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het geeft vertrouwen om zo rond te rijden. Ik wilde dezelfde dag hebben als vorig jaar, maar ik was misschien nog beter dan vorig jaar”, geeft Van der Poel aan. Afgelopen seizoen heerste de Europees kampioen ook in Asper-Gavere, maar toen kreeg hij te kampen met problemen en verloor hij de winst aan wereldkampioen Wout van Aert.

Dat het geen gemakkelijke cross was, tekende de vermoeidheid van Van der Poel. Het was namelijk glibberen en glijden op de modderstroken. “Het was ook voor mij een lastige cross. Ik heb afgezien”, legt hij uit. “Die Gavereberg werd iedere ronde lastiger en lastiger. Ik ben nu dus ook moe.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.