Van der Poel rijdt extra wegkoers in voorbereiding op Wereldbeker mountainbike
vrijdag 3 mei 2019 om 07:31

Van der Poel rijdt extra wegkoers in voorbereiding op Wereldbeker mountainbike

Mathieu van der Poel begint op 19 mei zijn wielerseizoen op de mountainbike met de wereldbekermanche in het Duitse Albstadt, maar de Nederlander zal vier dagen eerder nog een wegkoers afwerken. De 24-jarige renner van Corendon-Circus staat dan namelijk aan de start van Puivelde Koerse, zo laat de organisatie weten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel – die een indrukwekkend voorjaar achter de rug heeft met zeges in onder meer Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race – zette na de Limburgse klassieker een punt achter zijn wegseizoen. De focus ligt nu volledig op het mountainbiken, maar toch zal de alleskunner nog één keer zijn wegfiets van stal halen.

Op woensdag 15 mei staat Van der Poel namelijk aan de start van Puivelde Koerse. “We hadden Mathieu hier in het verleden al aan de start”, zo vertelt voorzitter Patrick De Roover. “Bovendien is zijn vader Adrie een gewezen winnaar van onze wedstrijd.”

Snelheid opdoen 
“Vorig jaar had hij al zijn woord gegeven om te starten, maar toen gooide een gebroken handwortelbeentje roet in het eten. We hebben ook dit jaar weer contact opgenomen. Voor Mathieu past deze wedstrijd perfect in zijn programma. Hij wil namelijk nog wat snelheid opdoen in competitie, om zo in optimale conditie aan het mountainbikeseizoen te kunnen beginnen.”

De renners zullen tijdens de 54e editie van Puivelde Koerse 169 kilometer moeten afwerken. Naast Van der Poel zullen ook meerdere renners van Sport Vlaanderen-Baloise aan de start staan. Puivelde Koerse is traditioneel ook de eerste wegkoers voor de veldritprofs. Vorig jaar ging Dennis Coenen er met de zege vandoor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.