Van der Poel sluit Superprestige af met winst
Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures
zaterdag 17 februari 2018 om 16:00

Van der Poel sluit Superprestige af met winst

Mathieu van der Poel heeft ook de laatste manche van de Superprestige in Middelkerke op zijn naam geschreven. De Europese kampioen bleef Tim Merlier en Michael Vanthourenhout voor.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier met sterk begin
Tim Merlier pakte in de laatste klassementscross van het seizoen uit met een razendsnelle start. De 25-jarige West-Vlaming moest vandaag geen rekening meer houden met zijn kopman Wout van Aert, die zich in Spanje voorbereidt op zijn wegseizoen. David van der Poel ging sterk mee in het spoor van Merlier, terwijl zijn broer een tiental plekjes verderop vertoefde. De klassementsleider had geen haast.

Merlier werd in de tweede ronde afgelost door streekgenoot Michael Vanthourenhout, de tweede van het WK. Vanthourenhout ging zo hevig te keer dat hij zelfs een vijftal seconden afstand kon nemen van de rest. Niet veel later dichtte de snel gestarte Merlier de kloof, en bracht daarmee ook de Van der Poel-broers vooraan in de cross. Merlier nam meteen over en probeerde de rest onder druk te zetten.

Geen maat op Van der Poel
Maar toen Merlier na een kwartier een foutje maakte in de zandstrook en daarmee Vanthourenhout ook te voet zette, kon Van der Poel een kloofje slaan. In geen tijd liep dat kleine verschil op tot vijftien seconden, maar net op dat moment ging Van der Poel even onderuit in een gladde bocht. De Europese kampioen verloor door die val wel een vijftal seconden, maar liet zich geen moment uit zijn lood slaan.

De verschillen bleven in de tweede helft van de cross eerder beperkt. Het duo Vanthourenhout-Merlier bleef goed samenwerken en zo kon Van der Poel maximaal 25 seconden afstand nemen. Aan het einde bleek de razendsnelle Merlier nog iets meer over te hebben om de tweede plaats weg te kapen.

Van der Poel was na de vorige manche in Hoogstraten al zeker van eindwinst in de Superprestige.

Superprestige veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 8: Middelkerke

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 15s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 18s
4. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 34s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 39s
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) op 47s
7. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m00s
8. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 1m13s
9. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 1m22s
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions) op 1m40s

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2018 16:05
Nummer 29. We blijven tellen.
17 februari 2018 16:17
Prachtig seizoen geweest voor Van der Poel en met kop en schouders de allerbeste. Maar nu is het tijd voor de voorjaarsklassieker! Heb het wel weer gezien de cross als ik eerlijk ben.
17 februari 2018 16:47
Sterk weer hoor!
17 februari 2018 20:31
Gewoon hulst Waregem en Oostmalle winnen, dan zeurt ook niemand meer over het 'record' van liboton
17 februari 2018 22:07
MvdP wordt moe. Verschillen worden steeds kleiner
18 februari 2018 01:19
@banddikte: grapje zeker? Hij deed t de laatste 2 rondjes bijzonder rustig aan. Was al volledig uitgerust aan de finish.
Is sowieso een beetje de vd Poel tactiek, voorsprong opbouwen tot ongeveer 30s, dan consolideren. Altijd wat achter de hand houden mocht er iemand dichter komen.
Dit itt Van Aert die, als hij vooraan ligt, altijd vol gas blijft gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.