Van der Poel stelt Superprestige veilig in Middelkerke, dagwinst Pauwels
zaterdag 14 februari 2015 om 17:37

Van der Poel stelt Superprestige veilig in Middelkerke, dagwinst Pauwels

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste eindzege in de Superprestige gegrepen. De wereldkampioen vocht een spannende strijd uit met Kevin Pauwels. Pauwels pakte in Middelkerke wel de dagzege, met enkele seconden voorsprong op Van der Poel. Wout van Aert werd derde.

Rekenen in Middelkerke
Zoals wel vaker in Middelkerke zou er met betrekking tot het klassement van de Superprestige heel wat gerekend moeten worden. Mathieu van der Poel vatte de race immers aan met slechts twee punten voorsprong op Kevin Pauwels. Dat wilde concreet zeggen dat als Pauwels in Middelkerke won, Van der Poel als tweede zou moeten finishen om zijn eindzege veilig te stellen. Lars van der Haar volgde voor aanvang van de cross reeds op een vijftal punten.

Van der Poel raakt niet weg
Waar Van der Poel in de vorige wedstrijden steevast pijlsnel uit de startblokken schoot, hield hij zich ditmaal iets langer stil. De jonge Belgen Wout van Aert en Tom Meeusen gingen er wél snel vandoor, maar Van der Poel, Van der Haar en ook Pauwels maakten al bij al makkelijk weer de aansluiting. Pas na drie ronden kwam de wereldkampioen voor het eerst op kop, pakte een gaatje, dat in geen tijd weer ongedaan gemaakt werd dankzij Lars van der Haar. Die bracht met een superpassage door de zandbak het viertal terug.

Eerst Van der Haar, en later Meeusen probeerden het vervolgens allebei even alleen, maar ook zij konden geen grote kloof slagen. In de helft van de koers zat het vijftal op die manier nog altijd bij elkaar. Te veel renners naar de mening van Van der Poel, die op drie rondjes van de finish een kloof van vijf seconden wist te bemachtigen. Maar na een valpartij in de moeilijke zandbak was hij die voorsprong in één keer kwijt en was hij zelfs op achtervolgen aangewezen.

Pauwels pakt dagzege
Daarvan probeerde Kevin Pauwels op twee ronden van het einde van te profiteren. Mathieu van der Poel kwam nog wel dichtbij de Kempenaar, maar de dagzege was toch voor Pauwels. Dankzij zijn tweede plaats kon Van der Poel wél zijn eindzege in de Superprestige veilig stellen. Na zijn zeges op het WK en het NK, is dit zijn derde grote prijs van het veldritseizoen 2014-2015.

Superprestige veldrijden 2014-2015
Uitslag manche 8: Middelkerke

1. flag-be Kevin Pauwels
2. flag-nl Mathieu van der Poel
3. flag-be Wout van Aert
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Tom Meeusen
6. flag-be Jens Adams
7. flag-be Sven Nys
8. flag-be Klaas Vantornout
9. flag-be Vincent Baestaens
10. flag-be Tim Merlier

Eindklassement Superprestige 2015
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Kevin Pauwels
3. flag-nl Lars van der Haar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.