Van der Poel: “Voor het eerst Schurter verslagen, nog steeds niet gewonnen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 mei 2019 om 19:56

Van der Poel: “Voor het eerst Schurter verslagen, nog steeds niet gewonnen”

Mathieu van der Poel blies zichzelf in de openingsfase van de World Cup Mountainbike in Albstadt op. Dat geeft de Nederlands kampioen mountainbike aan na afloop van de race in Duitsland. “Ik was stom, want ik wilde Nino Schurter volgen in het begin”, zegt de nummer twee van vandaag in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was best wel leuk eigenlijk”, reageert Van der Poel. “Het is ook een van de leukste wereldbekers die ik gereden heb. Ik zei tegen de ploeg dat ik hoopte op regen, dus ik was wel blij dat het ging gieten van de regen.”

Nadat hij de snelste start had, viel Van der Poel ver terug. “Ik was stom, want ik wilde Nino Schurter volgen in het begin. Zeker omdat ik nog niet honderd procent in topvorm ben. Ik blies mijzelf daar op en het duurde een paar rondes om mijn eigen tempo weer te vinden. Het ging beter en beter. Helaas was dat voor de tweede plaats.”

Nové Město
De winst ging naar Zwitsers kampioen Mathias Flückiger. Wereldkampioen Nino Schurter eindigde buiten de top-5. “
Voor het eerst heb ik Nino verslagen, maar ik heb nog steeds geen World Cup gewonnen”, lacht de leider in het klassement van de World Cup. Daarvoor draagt hij ook de speciale wit-rode leiderstrui. “Dat is heel leuk. Het is cool om die te dragen en het geeft vertrouwen richting Nové Město (volgende week, red.), wat een van mijn favoriete races van het jaar is.”

Door zijn tweede plaats is Mathieu van der Poel ook zeker van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.