Van der Poel wint DVV Trofee: “Na Koppenberg niet gedacht nog te winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 9 februari 2019 om 17:32

Van der Poel wint DVV Trofee: “Na Koppenberg niet gedacht nog te winnen”

Mathieu van der Poel stelde zaterdag in de Krawatencross zijn eindzege in de DVV Trofee. Een zege die hij zelf na het debacle in de Koppenbergcross niet meer had verwacht. “Een klassement winnen is altijd leuk. Na de Koppenbergcross had ik niet gedacht dat ik deze nog zou winnen”, vertelt MVDP na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel hoefde in de Krawatencross niet meer te vrezen voor zijn klassement. Na een vroege demarrage was het de wereldkampioen die opnieuw een demonstratie hield én op deze manier ook het tussensprintklassement nog op zijn naam schreef: “Ik plaatste die vroege aanval omdat ik wist dat ik ook het tussensprintklassement nog kon winnen. Dat was het doel vandaag.”

Een valpartij in de cross was het enige smetje op de zege van Van der Poel zaterdag. “Mijn stuur stond een beetje scheef, maar voor de rest was het niet erg. Ik was even niet geconcentreerd genoeg. Ik begon te schuiven en ik bleef schuiven. Zo lag ik plots op de grond. Soms sluipen er foutjes in als je comfortabel vooraan rijdt. Ik zat ook een beetje met morgen in mijn hoofd”, eindigt de Nederlander, die morgen aan start staat in Hoogstraten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.