Van der Poel wint DVV Trofee: “Na Koppenberg niet gedacht nog te winnen”

zaterdag 9 februari 2019 om 17:32
Van der Poel wint DVV Trofee: “Na Koppenberg niet gedacht nog te winnen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel stelde zaterdag in de Krawatencross zijn eindzege in de DVV Trofee. Een zege die hij zelf na het debacle in de Koppenbergcross niet meer had verwacht. “Een klassement winnen is altijd leuk. Na de Koppenbergcross had ik niet gedacht dat ik deze nog zou winnen”, vertelt MVDP na afloop.

Van der Poel hoefde in de Krawatencross niet meer te vrezen voor zijn klassement. Na een vroege demarrage was het de wereldkampioen die opnieuw een demonstratie hield én op deze manier ook het tussensprintklassement nog op zijn naam schreef: “Ik plaatste die vroege aanval omdat ik wist dat ik ook het tussensprintklassement nog kon winnen. Dat was het doel vandaag.”

Een valpartij in de cross was het enige smetje op de zege van Van der Poel zaterdag. “Mijn stuur stond een beetje scheef, maar voor de rest was het niet erg. Ik was even niet geconcentreerd genoeg. Ik begon te schuiven en ik bleef schuiven. Zo lag ik plots op de grond. Soms sluipen er foutjes in als je comfortabel vooraan rijdt. Ik zat ook een beetje met morgen in mijn hoofd”, eindigt de Nederlander, die morgen aan start staat in Hoogstraten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair