Van Kasteren: “Vind het een rotstreek”
donderdag 11 februari 2010 om 18:14

Van Kasteren: “Vind het een rotstreek”

Er is een polemiek ontstaan over een mogelijke transfer van Kevin Pauwels naar Sunweb-Revor, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag. Er bestaat namelijk een ‘gentlemen’s agreement’ tussen de managers van veldritploegen dat er geen transfervoorstellen gedaan tot zes maanden vóór het aflopen van een contract. En daar wringt net het schoentje: Pauwels heeft nog een contract tot 2011, en is in principe dus pas in maart 2011 benaderbaar.

“Ik vind het een rotstreek”, zegt Hans van Kasteren, manager van Telenet-Fidea. “Wat is zo’n afspraak nog waard? Oké, ze is juridisch niet afdwingbaar, maar er bestaat nog altijd zoiets als etiquette. We hebben een afspraak, en Mettepenningen heeft die geschaad. Ik heb hem dat ook gezegd, en hij zei dat hij een ontmoeting met Pauwels zou uitstellen tot na het seizoen.”

Jurgen Mettepenningen, sterke man bij Sunweb-Revor, ontkent de aantijgingen echter. “Ik spreek niet met Kevin zolang hij niet vrij is. Ik ben een man van mijn woord. Van Kasteren zegt dat elke renner bij hem vrij is om te gaan als hij dat wil. Wel, dat zullen we de komende weken zien”, klinkt het.

Lees ook:
‘Overstap Kevin Pauwels naar Sunweb in de maak’

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.