Vansummeren in ploegleiderswagen tijdens Dwars door Vlaanderen
Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
woensdag 22 maart 2017 om 08:49

Vansummeren in ploegleiderswagen tijdens Dwars door Vlaanderen

Johan Vansummeren maakt vandaag zijn debuut in de ploegleiderswagen. De inmiddels 36-jarige oud-winnaar van Parijs-Roubaix zal in Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke namens zijn oude ploeg AG2R La Mondiale als ploegleider actief zijn.

Vansummeren moest vorig jaar vanwege hartritmestoornissen zijn carrière vroegtijdig beëindigen. Hij heeft de ambitie om als ploegleider aan de slag te gaan en ziet deze gratis dienst als een eerste opstap. “Ik kreeg dit aanbod omdat de ploeg woensdag en vrijdag een beroep wil doen op mijn parcourskennis van de Vlaamse Ardennen”, aldus Vansummeren in Het Nieuwsblad. “Ik beschouw deze geste als een eenmalige kijkstage,” geeft hij aan.

Update 11:49
Ploegleider Julien Jurde nuanceert zijn aanwezigheid aan Sporza. “Johan krijgt geen officiële functie binnen de ploeg, maar hij is wel bij ons te gast voor Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke van vrijdag. Het is niet zo dat hij de rol krijgt van adjunct-sportdirecteur”, legt hij uit.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2017 11:20
Ik zal het hem zeker gunnen om een mooie carrière als ploegleider te hebben. Zijn Parijs Roubaix was een van de mooiste die ik gezien heb, en vooral het hele gebeuren na de finish vond ik fantastisch mooi met het huwelijks aanzoek en alles. Heel jammer dat deze sociale renner zo plots heeft moeten stoppen.
22 maart 2017 22:08
Hopelijk kan hem als ploegleider van even zo grote waarde zijn of lekker een fietsschool beginnen in Valencia, zon, zee, bergen en goed eten, sterkte Johan met de voortzetting van je carriere.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.