‘Verrassing: Tadej Pogacar maakt donderdag ook al opwachting in Coppa Sabatini’
foto: Cor Vos
maandag 11 september 2023 om 14:10

‘Verrassing: Tadej Pogacar maakt donderdag ook al opwachting in Coppa Sabatini’

Aankomende donderdag staat de 71ste editie van de Coppa Sabatini op het programma, en de organisatie lijkt te kunnen uitpakken met de aanwezigheid van niemand minder dan Tadej Pogacar. De Sloveen zal volgens Italiaanse media over drie dagen weer een rugnummer opspelden voor de Italiaanse 1.Pro-wedstrijd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorige week wist het Italiaanse La Gazzetta dello Sport al te melden dat de renner van UAE Emirates dit seizoen nog drie keer in actie zal komen, om precies te zijn in de Giro dell’Emilia (30 september), Tre Valli Varesine (3 oktober) en de Ronde van Lombardije (7 oktober). Daar zou nu dus nog een wedstrijd bijkomen met de Coppa Sabatini (14 september).

Italiaans najaarscampagne 
Pogacar reed vorig jaar ook het drieluik Giro dell’Emilia-Tre Valli Varesine-Ronde van Lombardije en dat pakte zeer goed uit. In de Giro dell’Emilia werd hij nog verslagen door Enric Mas, maar daarna volgden zeges in Tre Valli Varesine en ‘Il Lombardia’. Het is wel de eerste keer dat Pogacar aan de start zal verschijnen van de Coppa Sabatini.

De laatste keer dat we Pogacar in actie zagen, was een maand geleden op het WK in het Schotse Glasgow. De dubbele Tourwinnaar deed in de wegrit mee om de wereldtitel, maar moest zijn meerdere erkennen in een ontketende Mathieu van der Poel. Pogacar wist op ruime achterstand wel naar de bronzen medaille te sprinten. Op het WK tijdrijden kwam hij met een 21ste plek dan weer niet in het stuk voor.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.