donderdag 7 december 2017 om 15:00

#VERSUS: Rivalen

De mannen van WielerFlits Live kijken terug op het voor Nederland succesvolle wielerjaar 2017. Deze week iedere dag een aflevering van de nieuwe serie #VERSUS. Vandaag aflevering vier met als thema ‘rivalen’.


Wat kies jij?

Maak je keuzes in de poll en deel je antwoorden in de reacties.

[poll id=”662″]
[poll id=”663″]
[poll id=”664″]
[poll id=”665″]
[poll id=”666″]

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
7 december 2017 15:27
Waarom is het thema hier ploegen, terwijl maar twee van de vijf vragen/stellingen/wat-dan-ooks over ploegen gaat?
7 december 2017 15:37
Waarom kiezen mensen Sagan?
7 december 2017 15:46
@HIV
Ik snap het ook niet helemaal, hoewel me wel is opgevallen dat Greg niet zo'n hoge gunfactor heeft op wielerflits.
7 december 2017 15:57
misschien komt dat vanwege die babyvoeding?
7 december 2017 16:03
Sunweb vs LottoNL en Quickstep vs LottoS, oftewel Barcelona vs Utrecht. Maak het dan nog interessant door Sunweb vs Quickstep en LottoNL vs LottoS te doen. De andere vragen hebben, zoals hierboven al aangegeven, niets in dit thema te zoeken.
7 december 2017 16:07
Sagan is over het algemeen ook meer bekend dan Greg. Vanwege Wk etc. en trucs.

Van avermaet was misschien wel minder of even sterk dan Sagan maar resultaten duidelijk in het voordeel, en terecht.
7 december 2017 16:16
Peter is ook geen stomme Zuiderbuur... Misschien dat dat het is?
In dat geval zouden ze op flitskiwiel.cz voor Greg moeten gaan...
7 december 2017 16:39
Cookson of Lappartient? De rat vs de Vliegende rat? Moeilijke keuze tussen twee van die bobo's die er meer lijken zitten om aandacht te krijgen dan het wielrennen vooruit te helpen.

Vind QS vs LS en SU vs LJ juist wel logisch. Gaat hier er niet om wie er beter is maar de voorkeur geniet volgens mij en dan is het niet raar om twee Belgische en twee Nederlandse teams tegenover elkaar te zetten.

Geen hekel aan zuiderburen of Greg maar heb wel meer sympathie voor Peter de Grote al zijn het beide klasbakken met aantrekkelijk koers gedrag.
7 december 2017 16:53
Van Avermaet:What you see is what you get
Sagan: Een door een marketingmachine gestuurd circusaapje
7 december 2017 17:20
Waarom op Sagan stemmen?

– individuele klasse
– manier van koersen
– regelmatigheid

Sagan won twaalf koersen (pcs) en in iedere rittenkoers waar hij op kwam dagen won hij een rit (behalve Down Under). Neem daarbij ook zijn (onterechte) uitsluiting in de Tour de France in ogenschouw.

Greg is in de vorm van zn leven, voor Sagan was dit seizoen 'just another day at the office'. Greg heeft moeten "leren" winnen, Sagan werd winnend geboren.

Allebei klasbakken, maar vanwege het bovenstaande hèb ik voor Peter de Grote gekozen.
7 december 2017 17:32
@sebas
Qua regelmatigheid doet GVA het anders ook niet zo slecht.
Hoe dan ook, als je kijkt naar 2017, en alleen maar 2017, dan kies ik voor Van Avermaet. Sagan was zeker niet slechter, zeker niet, maar pech heeft er voor gezorgd dat Van Avermaet gewoon betere resultaten bijeen heeft gefietst.
7 december 2017 17:38
Goh, drie van die dikke vissen pakken in het voorjaar is ook geweldig natuurlijk. KUN je gewoon niet omheen. Greg was overal in het voorjaar! Ik snap het ook wel ;)
7 december 2017 18:23
Ik vond het ondanks het mooie wat Peter liet zien, zeker geen Sagan jaar. Vorig jaar was hij beter vind ik. Ik denk dat hij volgend jaar, hopelijk, met veel honger naar de Vlaamse koersen trekt.

@West, onze zuiderburen zijn echt geen pannekoeken hoor. Ze koersen met hun hart en leven voor hun sport. De sport leeft daar meer als in Nederland, wat betreft eendaagse koersen, wij zijn betere ronderenners. Ik vind de belgen ook agressiever koersen en net iets meer winnaartypes, al is dat momenteel in Nederland ook al beter dan het geweest is.
8 december 2017 10:00
@Sebas: Sagan kleurt vrijwel elke koers waar hij start. Van Avermaet koerst ook wel eens meer in de luwte. Dan zie ik liever Sagan.

QS vs Lotto Soudal kies ik voor Lotto, omdat ik het erg jammer vind dat een ploeg met zo'n groot budget als QS al hun potentiele ronderenners de deur wijst en zich echt alleen maar richt op dagsucces.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.