Vier nieuwe wedstrijden in Bingoal Cycling Cup

dinsdag 29 januari 2019 om 13:51
Vier nieuwe wedstrijden in Bingoal Cycling Cup

De Bingoal Cycling Cup bestaat dit seizoen uit acht Belgische UCI 1.1-wedstrijden, waaronder vier nieuwe koersen die toetreden tot het regelmatigheidscriterium.

De nieuwkomers in De beker van België zijn GP J.P. Monseré, Circuit Wallonie, Schaal Sels en de Memorial Rik Van Steenbergen. De GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland, Halle-Ingooigem en het Kampioenschap van Vlaanderen blijven ook in 2019 deel uitmaken van de Bingoal Cycling Cup. “De acht wedstrijden werden zorgvuldig gekozen op basis van hun plaats op de kalender, het type parcours en hun geografische spreiding”, zegt Nick Nuyens, die samen met zakenpartner Jeroen Lerouge het initiatief heeft opgezet.

Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, Heistse Peil, GP Jef Scherens, Eurométropole Tour en Binche-Chimay-Binche maken niet langer deel uit van het regelmatigheidscriterium.

De Bingoal Cycling Cup heeft als doel meer aandacht te genereren voor de koersen en jonge renners de kans te bieden zich in de kijker te fietsen in een regelmatigheidsklassement van een lange duur en een plek te beiden waar zij zich kunnen meten met renners uit de wereldtop. Alle acht de koersen zullen dit jaar live te zien zijn op Sporza en Eurosport.

“De wedstrijden zijn van zeer groot belang voor de toekomst van het wielrennen. Door middel van een overkoepelend klassement winnen ze aan belang, krijgen ze meer aandacht en krijgen jonge renners de kans zich te profileren, waardoor de toekomst van deze wedstrijden meteen verzekerd is”, aldus Nuyens.

WielerFlits.be mediapartner
WielerFlits.be is dit jaar mediapartner van de Bingoal Cup. Rond iedere wedstrijd zal er uitgebreid bericht worden over de koers door middel van een uitgebreide voorbeschouwing, liveblog, wedstrijdverslag, nieuwsberichten en interviews.

Bingoal Cycling Cup 2019
1. GP J.P. Monseré – zondag 10 maart
2. GP Marcel Kint – zondag 26 mei
3. Circuit Wallonie – donderdag 30 mei
4. Dwars door het Hageland – vrijdag 21 juni
5. Halle-Ingooigem – woensdag 26 juni
6. Schaal Sels – zondag 25 augustus
7. Kampioenschap van Vlaanderen – vrijdag 20 september
8. Memorial Rik Van Steenbergen – zondag 13 oktober
Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone