‘Vierdaagse rittenkoers op Sicilië in de maak’
De Giro 2018 ging ook naar Sicilië - foto: LaPresse (archief)
maandag 14 januari 2019 om 15:20

‘Vierdaagse rittenkoers op Sicilië in de maak’

RCS Sport is bezig een vierdaagse rittenkoers op Sicilië uit de grond te stampen, de Giro di Sicilia. Dat meldt Cyclingnews. De regionale politiek wil daar graag een bijdrage aan leveren om het eiland toeristisch op de kaart te zetten.

Giro-organisator RCS is in gesprek met de lokale politiek, bevestigt RCS-president Vegni. Mogelijk komt de wedstrijd begin april van dit jaar al op de kalender te staan, volgens plaatselijke media van 3-6 april. Daarvoor is dan wel toestemming nodig van de UCI.

Wel lijkt zeker dat de Giro di Sicilia in 2020 verreden gaat worden. Sicilië is ook in de running om in 2021 de Grande Partenza van de Giro d’Italia te organiseren.

In aanloop naar meer Giro-etappes op Sicilië
“We zijn hiermee aan het werk, zodat Sicilië weer etappes in de Giro kan organiseren volgend jaar, met een grotere rol in 2021”, aldus Nello Musumeci, de regionale gouverneur van Sicilië, tegen ANSA. “We denken dat grote sportevenementen ons eiland op een geweldige manier kunnen tonen.”

Met deze rittenkoers, die zal botsen met de Vlaamse klassiekers, wil de organisatie een voorbereidingskoers op de Ronde van het Baskenland en de Giro d’Italia zijn voor de klimmers in het peloton. De ronde zal ook onderdeel uit gaan maken van de Ciclismo Cup, het regelmatigheidscriterium in Italië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.