Dit zeiden de favorieten en outsiders voor La Vuelta Femenina
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2024 om 09:51

Dit zeiden de favorieten en outsiders voor La Vuelta Femenina

Voor de vrouwen begint vandaag al de eerste grote ronde van het seizoen met La Vuelta Femenina (28 april-5 mei). De Gran Salida vindt dit jaar plaats in Valencia. Demi Vollering lijkt de grote favoriet voor de eindzege, maar er zijn heel wat kapers op de kust. WielerFlits zet de belangrijkste uitspraken van de favorieten en outsiders op een rij.

flag-nl Demi Vollering (SD Worx-Protime): “We hopen dit jaar wel de eindzege te veroveren. De Vuelta van vorig jaar was er een van gemengde gevoelens (Vollering werd tweede in het eindklassement, red.), maar we zijn daardoor wel extra gemotiveerd. We zijn er klaar voor.” (organisatie)

flag-nl Marianne Vos (Visma | Lease a Bike): “We kijken allemaal uit naar de start van de Vuelta, en al helemaal omdat we beginnen met een ploegentijdrit. Vorig jaar reden we een erg goede Vuelta. Het zal niet eenvoudig worden om dit te evenaren, maar laten we beginnen met een goede ploegentijdrit.” (organisatie)

flag-it Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek): “Het doel is om de Vuelta te winnen en dit zullen we moeten doen als ploeg. Gaia (Realini, red.) en ik vullen elkaar goed aan, we zijn complementair. Er is sprake van een zeer goede verstandhouding tussen ons. Ik heb ontzettend veel vertrouwen opgedaan in de voorbij klassiekers, al is het rijden van een grote ronde nog wel iets anders. Daarom is het goed dat we twee opties hebben.” (persbericht)

flag-it Gaia Realini (Lidl-Trek): “De Vuelta van vorig jaar (Realini werd derde in het eindklassement, red.) was voor mij een geweldige verrassing. Het heeft in zekere zin mijn ogen geopend. Dit jaar zijn de kaarten wel anders geschud. Er zullen nu meer mensen naar me kijken, het verrassingseffect is weg. Maar dit werkt zeker niet ontmoedigend. Mijn terrein, het gebergte, komt er nu aan. Ik heb er vertrouwen in en geloof in mijn eigen kunnen.” (persbericht)

Longo Borghini reed al een geweldig voorjaar – foto: Cor Vos

flag-pl Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM): “De verwachtingen zijn hoog, al hebben we vanwege ziekte een lastige week achter de rug. Er staan een paar mooie etappes op het menu. Het is een goed uitgebalanceerde ronde. Ik kijk vooral naar de slotetappes, en dan met name naar de voorlaatste rit. De aankomst moet me goed liggen.” (organisatie)

flag-es Mavi García (Liv AlUla Jayco): “Ik voelde me zeer slecht in de Ardennenkoersen, maar het gaat nu weer goed. Ik hoop in deze ronde goed voor de dag te komen. We gaan uiteraard voor een goed klassement, maar we hopen ook een etappe te winnen.” (organisatie)

flag-de Liane Lippert (Movistar): “Ik ben blij dat ik weer deel kan uitmaken van het peloton. Ik kijk ernaar uit om weer te koersen. Ik heb verder geen verwachtingen. Het is vooral zaak om nu weer te koersen en te genieten.” (organisatie)


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.