Vinokourov en Kolobnev riskeren celstraf van zes maanden

dinsdag 10 september 2019 om 18:44
Vinokourov en Kolobnev riskeren celstraf van zes maanden

foto: Cor Vos

Als het aan het parket van Luik ligt, dan verdwijnen Alexander Vinokourov en Alexander Kolobnov voor een half jaar achter de tralies. Beide ex-renners worden verdacht van omkoping in de finale van Luik-Bastenaken-Luik 2010. De definitieve uitspraak volgt op dinsdag 8 oktober.

Aanvankelijk zou de zaak veel eerder voorkomen, maar het proces werd meerdere keren uitgesteld. Nu heeft het parket van Luik een celstraf van een half jaar geëist tegen de twee oud-renners. Vinokourov en Kolobnev riskeren daarnaast een forse boete. De advocaten van beide verdachten pleiten voor vrijspraak.

Over een maand zal de definitieve uitspraak volgen in de omkopingszaak. De zaak kwam aan het licht toen het Zwitserse magazine l’Illustre in 2011 e-mailverkeer tussen de twee verdachten publiceerde, vlak voordat Vinokourov een eerdere claim van het magazine zou aanvechten.

Het blad had namelijk in een eerder stadium geschreven dat de Kazach 100.000 euro had overgemaakt aan Kolobnev. Nadat een onderzoek naar dokter Michele Ferrari was afgerond, kwam naar voren dat Vinokourov zelfs een totaalbedrag van 150.000 euro had overgemaakt naar de Rus. De Kazach ontkent in alle toonaarden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.