Vinokourov: “Ik ben zeer teleurgesteld”
donderdag 2 oktober 2014 om 09:28

Vinokourov: “Ik ben zeer teleurgesteld”

Alexandr Vinokourov

foto: Sirotti

Astana heeft gereageerd op de positieve test van Maxim Iglinskiy. Gisteren werd bekend dat de voormalig winnaar van Luik-Basenaken-Luik begin augustus positief getest heeft op EPO. Manager Alexandr Vinokourov spreekt zijn teleurstelling uit.

“Alle renners van het Astana Pro Team zijn contractueel verplicht om de strikte ethische regels te respecteren,” zegt Vinokourov op de site van de ploeg. “We tolereren geen uitspattingen waarbij deze regel overtreden wordt. Ik ben erg teleurgesteld en boos dat deze renner deze regels en het belang van onze ethische code niet begrepen heeft. Het is vooral ontoelaatbaar dat het een renner uit Kazachstan betreft, die het imago van onze ploeg en ons land vertegenwoordigt.”

De verklaring vermeld niet of Astana wedstrijden zal overslaan als gevolg van de positieve test. Volgens de regels van de MPCC dient de ploeg zichzelf na twee positieve controles binnen twaalf maanden voor 8 dagen na de eerst volgende WorldTour wedstrijd te schorsen. Het lijkt erop dat Astana de uitslag van de B-staal af gaat wachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.