Volgende stap in revalidatie: Florian Vermeersch kan alweer fietsen
Florian Vermeersch (links) in aanloop naar het seizoen - foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2024 om 11:33

Volgende stap in revalidatie: Florian Vermeersch kan alweer fietsen

Florian Vermeersch heeft een volgende stap gezet in zijn revalidatie. De 24-jarige wielrenner van Lotto Dstny, die in de Ronde van Murcia een dijbeenbreuk opliep, kan inmiddels weer (voorzichtig) fietsen.

Vermeersch deed deze week een 20 minuten-test (de zogenaamde FTP-test) op de hometrainer. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer buiten kan trainen en de coureur heeft nog een lange weg te gaan, vooraleer hij weer een rugnummer kan opspelden. Maar het feit dat hij nu alweer kan fietsen op de hometrainer, is goed nieuws.

De verwachting is dat Vermeersch ongeveer zes maanden buiten strijd is. En dat allemaal na een crash in de afdaling van de Bermejo-klim. Vermeersch kwam in het begin van de afdaling ten val. Hij ging over een vangrail heen en belandde in het ravijn.

Optimisme 
De klassiekerspecialist staat dus voor een lange revalidatie, maar zijn vader Noël is optimistisch. “Het goede nieuws is dat Florian een horizontale breuk heeft, wat gunstig is voor zijn herstel. We houden rekening met zes maanden herstel. Komt hij eerder terug, dan is dat bonus”, vertelde hij eerder aan Het Laatste Nieuws.

“Ik weet nu al dat we hem gaan moeten afremmen. Ik ken hem. Hij zal snel willen terugkomen. Dat gaat ook gebeuren. Maar dat heeft tijd nodig. Zo simpel is het. Ik ben tweehonderd procent zeker dat hij sterker terugkomt. Op voorwaarde dat hij de revalidatie strikt opvolgt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.