Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2018
maandag 13 augustus 2018 om 08:00

Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2018

Tijdens de derde week van augustus verzamelt het WorldTourpeloton zich in de Lage Landen voor de BinckBanck Tour. De rittenkoers voor klassiekerspecialisten start maandag 13 augustus in het Friese Heerenveen aan een zevendaagse zoektocht naar een opvolger voor (de dit jaar afwezige) Tom Dumoulin. Wie verovert dit jaar de groene leiderstrui? WielerFlits blikt vooruit.

Historie
De BinckBank Tour is pas toe aan zijn tweede editie, maar onder de naam Eneco Tour heeft de wedstrijd al een rijke geschiedenis opgebouwd. In feite is de rittenkoers een voortzetting van de Ronde van Nederland, die al sinds 1948 op de kalender stond. Toen de wedstrijd in 2005 bij het ontstaan van de ProTour buiten de boot dreigde te vallen, werd besloten om op initiatief van toenmalig UCI-preses Hein Verbruggen een Ronde van de Benelux te creëren. De Rotterdamse energieleverancier Eneco – die eerder al de Ronde van Nederland sponsorde – werd als naamgever aan het evenement verbonden. Als datum werd voor de maand augustus gekozen.

Op sportief vlak had de internationalisering direct effect. Met Bobby Julich kreeg de eerste editie in 2005 een Amerikaan als winnaar. Het jaar erop werd George Hincapie bijna de tweede Amerikaan op de erelijst, maar een tumultueuze valpartij in de laatste meters van de slotrit zorgde ervoor dat de eindzege in extremis naar de Duitser Stefan Schumacher ging. De volgende twee edities gingen naar de Spanjaard José Iván Gutiérrez en de daaropvolgende jaren wisten ook Edvald Boasson Hagen (2x), Tony Martin en Zdeněk Štybar de eindoverwinning te veroveren. Onze landgenoot Lars Boom veroverde de eindzege in 2012.

Nadat sponsor Eneco na twaalf edities besloot ermee te stoppen, vond organisator Golazo in online beleggersbank BinckBank een nieuwe naamsponsor. BinckBank heeft zich voor vijf jaar aan de wedstrijd verbonden. Met Giro d’Italia-winnaar Tom Dumoulin kreeg de nieuwe sponsor vorig jaar een gedroomde eerste winnaar. De Limburger sloeg zijn slag daags voor het einde in de rit naar Houffalize en wist op de slotdag zijn groene leiderstrui met succes te verdedigen.

Laatste tien winnaars
2008: flag-es Iván Gutiérrez
2009: flag-no Edvald Boasson Hagen
2010: flag-de Tony Martin
2011: flag-no Edvald Boasson Hagen
2012: flag-nl Lars Boom
2013: flag-cz Zdeněk Štybar
2014: flag-be Tim Wellens
2015: flag-be Tim Wellens
2016: flag-nl Niki Terpstra
2017: flag-nl Tom Dumoulin

Parcours
De organisatie heeft voor de komende editie een herkenbaar parcours uitgetekend met vier overwegend vlakke ritten, een tijdrit en twee heuvelachtige etappes. De Ardennenrit is dit jaar geschrapt, maar de beslissing valt nog steeds in Geraardsbergen.

Mocht het op een secondenspel uitdraaien, dan zijn de bonificatieseconden van groot belang. De Gouden Kilometer maakt dit jaar wederom deel uit van de BinckBank Tour. Hierdoor zijn er met een driedubbele tussensprint in de slotfase 9 bonusseconden te verdienen. Bovendien zijn er tijdens de ritten-in-lijn de reguliere bonificaties (10″, 6″ en 4″) aan de finish.

Maandag 13 augustus – Etappe 1: Heerenveen – Bolsward (177,3 km)

De BinckBank Tour kiest dit jaar voor een start in Noord-Nederland. De provincie Friesland vormt het decor van de 177 kilometer lange openingsrit, die over een vlak parcours zal voeren. Het startschot wordt gegeven bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Na een ronde ten oosten van de stad, wordt er koers gezet in westelijke richting. De route gaat aanvankelijk richting Stavoren, een plaatsje aan het IJsselmeer dat we kennen uit de Elfstedentocht. Via twee andere plaatsen die behoren tot de Friese elf steden – Hindelopen en Workum – gaat het richting aankomstplaats Bolsward. Daar ligt de meet getrokken aan de Oude Rijksweg, een rondweg naast een industrieterrein aan de westkant van de stad.

Start: 12.20 uur
Finish: ca. 16.30 uur

Dinsdag 14 augustus – Etappe 2: Venray – Venray (12,7 km tijdrit)

Al op de tweede dag staat er in Noord-Limburg een rit op het programma die van grote invloed kan zijn op het algemeen klassement. In en rond Venray is een parcours van 12,7 kilometer uitgetekend voor een individuele rit tegen de klok. De route is vlak en kent veel lange, rechte stukken. Na de start in het centrum volgen drie haakse bochten, waarna Venray in westelijke richting verlaten wordt. Via een grote ronde door onder meer het dorp Merselo aan de rand van de Peel, keert men vanaf Weverslo weer terug naar Venray. Daar ligt de aankomst aan de Raadhuisstraat.

Start eerste renner: 13.35 uur
Finish laatste renner: 16.44 uur

Woensdag 15 augustus – Etappe 3: Aalter – Antwerpen (174,9 km)

Op de derde dag doet de rittenkoers voor het eerst België aan voor opnieuw een vlakke rit. De start is in Aalter, een stad in het Meetjesland tussen Brugge en Gent. De openingsfase gaat richting Eeklo, de thuisbasis van Roger De Vlaeminck. Hoewel de koers slechts op steenworp afstand van de Nederlandse grens wordt verreden, laat de organisatie de kans om er een grensoverschrijdende rit van te maken jammer genoeg liggen. Via Zelzate en Wachtebeke gaat het richting het Waasland, de thuisstreek van Greg Van Avermaet. De koers passeert Sint-Niklaas, dat tussen 1977 en 1997 als startplaats van de Ronde van Vlaanderen fungeerde. Via Hamme en Dendermonde zet het peloton vanaf Mechelen koers richting Antwerpen. In de Scheldestad zal aan de Desguinlei de rit hoogstwaarschijnlijk beslist worden in een massasprint.

Start: 12.25 uur
Finish: 16.26 uur

Donderdag 16 augustus – Etappe 4: Blankenberge – Ardooie (166,3 km)

Op donderdag keert het peloton terug naar de Noordzeekust, waar in badplaats Blankenberge het startschot wordt gegeven voor een etappe door West-Vlaanderen. Ardooie is een traditionele aankomstplaats in de rittenkoers van de Lage Landen. Al sinds 2012 zijn de Ardooinaars gastheer van een etappe. Meestal werd de rit beslist in een sprint. De voorbije twee jaar ging de overwinning naar Peter Sagan. De Slowaak ontbreekt echter dit jaar, waardoor hij zichzelf niet zal opvolgen.

Start: 12.25 uur
Finish: 16.29 uur

Vrijdag 17 augustus – Etappe 5: Sint-Pieters-Leeuw – Lanaken (204,4 km)

De vijfde rit brengt de renners naar Sint-Pieters-Leeuw, een gemeente in Vlaams-Brabant – ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Brussel. De renners rijden aanvankelijk in zuidoostelijke richting over Franstalig grondgebied richting Namen. Voordat het zover is, wordt er koers gezet richting aankomstplaats Lanaken, niet ver van de Nederlandse grens. Vorig jaar was het Edward Theuns die hier zijn werkgever Trek-Segafredo de overwinning bezorgde.

Start: 11.25 uur
Finish: 16.06 uur

Zaterdag 18 augustus – Etappe 6: Riemst – Sittard-Geleen (182,2 km)

Daags voor het einde krijgen we dan eindelijk toch nog een rit die zowel op Nederlands als Belgisch grondgebied zal plaatsvinden. De start is in Riemst, een plaats in het meest zuidoostelijke puntje van Belgisch Limburg. Na een lokale ronde volgt een lus door de Voerstreek, waarna het peloton bij Kanne (de woonplaats van Tom Dumoulin) de grens oversteekt. Dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland gaat het richting aankomstplaats Sittard, waar eerst een lokale ronde ten zuiden van de stad wacht. Scherprechters uit de Amstel Gold Race laat men links liggen, maar met in totaal dertien beklimmingen zullen de renners desalniettemin de nodige hoogtemeters maken. De aankomst is op het Tom Dumoulin Bikepark, waar in juni nog de Hammer Series Limburg werden gehouden. Vorig jaar zagen we hier Lars Boom na zijn ritzege een veelbesproken vreugdegebaar maken, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet was geselecteerd voor de Vuelta a España. De jury kon het gebaar niet waarderen en gaf hem een bekeuring van bijna 900 euro wegens ‘incorrect gedrag’.

Start: 12.00 uur
Finish: 16.16 uur

Zondag 19 augustus – Etappe 7: Lacs de l’Eau d’Heure – Geraardsbergen (215,6 km)

Geen Ardennenrit dit jaar, maar de de zevendaagse rittenkoers wordt dit jaar wederom afgesloten met een slotrit richting Geraardsbergen. De start is bij Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste meer van België. Een lokale ronde met daarin twee beklimmingen lijkt ideaal om een ontsnapping op touw te zetten. Vervolgens gaat het in noordelijke richting naar aankomstplaats Geraardsbergen. Daar wachten nog drie lokale rondes met daarin de beklimmingen van de Muur, de Bosberg en de Onkerzelestraat. De laatste seconden voor de Gouden Kilometer zijn te verdienen op de kasseien van de Bosberg. De aankomst is zoals gebruikelijk in De Vesten in het hart van de stad.

Start: 11.25 uur
Finish: 16.22 uur

Favorieten
Deze wedstrijd is traditioneel een podium voor renners die sterk zijn in het klassieke eendagswerk. Dit jaar is dat niet anders. Tot de favorieten behoren renners die normaal gesproken pieken in de aprilmaand. Blikvangers Tom Dumoulin en Peter Sagan ontbreken dit jaar, maar met vier oud-winnaars aan de start kan de organisatie een representatief deelnemersveld presenteren.

Tim Wellens – foto: Sirotti

Tweevoudig winnaar Tim Wellens is de te kloppen man. Hij won de rittenkoers al in 2014 en 2015, toen de wedstrijd nog door het leven ging als de Eneco Tour. Wellens sloeg de Tour over, maar een eindzege in de Ronde van Wallonië zal zijn zelfvertrouwen goed gedaan hebben. De kopman van Lotto Soudal legde de basis voor zijn eindzeges meestal in de Ardennenrit, die nu niet in het parcours zit. Hij zal daarom een ander pad moeten bewandelen naar een eventueel derde succes.

Greg Van Avermaet – foto: ASO

Een andere voorname kanshebber voor de eindzege is Greg Van Avermaet. De 33-jarige Belg finishte de laatste vier edities bij de beste vijf, maar slaagde er nog nooit in de eindoverwinning te veroveren. Met zijn venijnige sprint slaagt hij er wellicht in dure bonificatieseconden te veroveren. Daags voor de BinckBank Tour staat hij nog aan de start van het EK in Glasgow, maar normaal gesproken mag dit geen probleem opleveren.

Niki Terpstra – foto: Marcel Koch

Een andere renner die hier vaak goed voor de dag komt is Zdeněk Štybar. Hij won de wedstrijd al eens in 2013, toen hij in de slotrit naar Geraardsbergen Tom Dumoulin uit de leiderstrui reed. De Tsjech deelt bij het sterrenensemble van Quick-Step Floors het kopmanschap met een andere oud-winnaar; twee jaar geleden was het namelijk Niki Terpstra die op de slotdag de macht greep.

Jasper Stuyven is een andere renner om rekening mee te houden. De renner van Trek-Segafredo reed een sterke Tour en finishte vorig jaar – mede door een overwinning in de slotrit – op de derde plek in het eindklassement. Ook Oliver Naesen is een klassiekerspecialist die hier hoge ogen kan gooien. Twee jaar geleden werd hij al eens tweede en vorig seizoen noteerde hij de vijfde plaats.

Soren Kragh Andersen – foto: Sirotti

Sunweb start zonder titelverdediger Tom Dumoulin, maar stuurt desondanks een selectie die op alle terreinen mee kan spelen. Na een ijzersterke Tour in dienst van Dumoulin, mag Søren Kragh Andersen hier voor eigen kansen rijden. Hij vindt hier een parcours waarop hij met de beste renners mee moet kunnen. De Duits-Nederlandse formatie beschikt bovendien nog over een tweede troef; hoewel hij door niet naar voren wordt geschoven als kanshebber voor het klassement, is het namelijk ook interessant om te zien hoe Michael Matthews zal presteren. De Australiër beschikt over een venijnig eindschot en kan goed een heuveltje over; dat maakt hem een renner die niet onderschat mag worden.

Naast Kragh Andersen staan er op de deelnemerslijst meer Deense renners die hier succesvol kunnen zijn. Astana heeft met Michael Valgren de winnaar van de laatste Omloop Het Nieuwsblad en Amstel Gold Race in huis. Daarnaast heeft de ploeg Magnus Cort geselecteerd. Trek-Segafredo heeft naast Stuyven de hoop gevestigd op Mads Pedersen. De nummer twee van de Ronde van Vlaanderen kan niet alleen over kasseien rijden, maar heeft ook een ijzersterke tijdrit in huis.

Dylan van Baarle – foto: Marcel Koch

Sky schuift Dylan van Baarle naar voren. Hij voldoet aan het profiel van een renner die zowel goed tegen de klok kan rijden als op kasseien uit de voeten kan. De Nederlands kampioen tegen de klok weet na drie deelnames nog geen topklassering in deze ronde te overleggen, maar heeft in het verleden bewezen de korte rondes goed aan te kunnen. Zo won hij twee maal op rij Olympia’s Tour en was hij in 2014 de beste in de Tour of Britain. Ook in het klassieke werk is hij een gevaarlijke klant.

Outsiders
Naast de reeds genoemde namen herbergt het peloton nog tal van renners die in aanmerking komen voor een hoge klassering. Bij LottoNL-Jumbo is het uitkijken naar Lars Boom. Hij bewaart goede herinneringen aan dit rondje door Nederland en België. Hij won deze rittenkoers in 2012 en was vorig jaar succesvol in de rit naar Sittard. De Brabander heeft bovendien met zijn tijdrit een belangrijk wapen in huis. De vraag is echter hoe het met zijn vorm gesteld is. De voorbije maanden viel hij meer op door een handgemeen in Noorwegen dan door sportieve resulaten.

Lars Boom – foto: Sirotti

Een andere renner die het van zijn tijdrit moet hebben is Stefan Küng. De 24-jarige Zwitserse rouleur won vorig jaar in Voorburg een regenachtige rit tegen de klok. Wanneer hij in de lastige ritten stand kan houden, geldt hij als een gevaarlijke outsider. Ook Europees kampioen tegen de klok Victor Campenaerts zal op een dergelijk scenario hopen. Hij moet bij Lotto Soudal in de pikorde weliswaar Tim Wellens voor zich dulden, maar wanneer hij kort in het klassement staat, liggen er ook voor hem kansen. Wanneer we de tijdrijders nalopen, mogen we ook Jos van Emden (LottoNL-Jumbo), Maximilian Schachmann en Yves Lampaert (Quick-Step Floors) niet vergeten. Bij BORA-hansgrohe is Maciej Bodnar een specialist tegen de klok terwijl ook klimmer Gregor Mühlberger in deze wedstrijd kort kan eindigen.

Andrei Grivko reed hier al drie keer top tien, maar het is de vraag of de 35-jarige Oekraïner daar vandaag de dag nog tot in staat is. Tom-Jelte Slagter wordt voortuitgeschoven bij Dimension Data. De Italiaan Diego Ulissi voert de selectie van UAE-Emirates aan. De Italiaan is echter vooral sterk heuvelop. Twee eerdere deelnames leverden hem geen indrukwekkende eindklassering op. Wanty-Groupe Gobert beschikt met Xandro Meurisse over een renner die kan verrassen.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Tim Wellens
*** Greg Van Avermaet, Zdeněk Štybar
** Michael Valgren, Jasper Stuyven, Oliver Naesen
* Niki Terpstra, Dylan van Baarle, Mads Pedersen, Søren Kragh Andersen

[poll id=”909″]

Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Website organisatie

Sprinters
De vier vlakke ritten hebben de nodige ploegen overtuigd om een goede sprinter in de selectie op te nemen. Dylan Groenewegen won de voorbije Tour de France twee ritten en maakt in de BinckBank Tour zijn rentree na zijn opgave in de rit richting Alpe d’Huez. Bij Sunweb wordt Max Walscheid vooruitgeschoven als kopman voor de sprints. Met Edward Theuns en Michael Matthews beschikt hij over een sterke lead-out. Bij Quick-Step Floors krijgt de talentvolle Fabio Jakobsen een kans.

Dylan Groenewegen – foto: Sirotti

Mitchelton-Scott heeft met Caleb Ewan een renner die zijn mannetje zal staan in de massasprints. Bij Katusha-Alpecin krijgt Marcel Kittel de kans om sportieve revanche te nemen voor een sportief teleurstellende Tour. Lotto Soudal heeft met Jasper De Buyst en Jens Debusschere twee verschillende opties. Wanty-Groupe Gobert vertrouwt op Timothy Dupont terwijl bij Astana Riccardo Minali zich mag mengen in de massasprints. Sky vertrouwt op de jonge Noor Kristoffer Halvorsen. BORA-hansgrohe rekent tot slot op Jay McCarthy en Matteo Pelucchi.

Weer & TV
Tijdens de BinckBank Tour 2018 krijgen de renners te maken met wisselende weersomstandigheden. De openingsrit door Friesland gaat gepaard met de nodige regendruppels en ook tijdens de tijdrit in Venray is er kans op regen. Later in de week verschijnt op Belgisch grondgebied het zonnetje en loopt de temperatuur op tot rond de 25 graden Celsius.

De NOS zendt de etappes ’s middags uit op NPO 1, tussen 15.00 en 16.30 uur. Het commentaar is van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Daarnaast is de wedstrijd ook te zien op Sporza en Eurosport.

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2018 22:29
edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten
11 augustus 2018 23:47
Wat een saai parcours, in België en Nederland zijn toch veel mooiere parcoursen te vinden dan dit. Waarom geen waaierrit in zeeland ? Waarom eens geen aankomst in Ieper of Poperinge na een finale over de Kemmelberg in plaats van Ardooie ? En waarom de ardennenrit, meestal de mooiste rit, geschrapt is is mij ook een raadsel ?
12 augustus 2018 10:23
Sep Vanmarcke niet eens een vermelding bij de outsiders en bijv. Grivko wel? Is er iets met Sep aan de hand? Mag toch ook wel in het rijtje met favorieten lijkt me.
12 augustus 2018 10:48
Veel saaier parcours kan niet.
12 augustus 2018 10:55
Ik hoop dat Lars Boom wint
12 augustus 2018 11:18
Teleurstellend parcours onderschrijf ik de mening van de meesten hier. De Lage Landen lenen zich uitstekend voor een bijzonder veelzijdig rondje. Een mini-RvV, een mini-LBL/AGR, een stevige windetappe over afsluitdijk/Deltawerken, een tijdrit waar wat meer verschil gemaakt kan worden van 20-25km met tussendoor drie zwaardere sprintetappes die je jaarlijks kunt aanpassen zodat alle provincies aangedaan worden door de jaren heen. Dat lijkt mij een winnende formule waarbij je veelzijdige renners op je erelijst krijgt.

Wat krijgen we nu? Zware focus op de sprintetappes waar 4* 19 secondes te winnen zijn door de sprinters. Een tijdritje waar hardrijders (dus sterkere sprinters ook) mee uit de voeten kunnen door een gebrek aan draaien en keren. En een wel heel lichte variant door RvV landschap.

In die tijdrit gaat het verschil niet gemaakt worden, behoudens gelijke weersomstandigheden. Ik verwacht dat de 'mindere' tijdrijders hier niet meer dan 15 secondes gaan verliezen, dat is met één gewonnen rit met wat boni's in de gouden km al gecompenseerd. Hetzelfde geldt imo voor rit 7, hoeveel oorlog kan daar gemaakt worden? Ben benieuwd hoe Groenewegen daar uit de voeten kan, maar het is niet ondenkbaar dat hij er na rit 6 uitstekend voor staat in het klassement.

Ik zie de sterkere jongens die mee kunnen doen voor de sprintetappes dan ook als zwaar in het voordeel, Greg, Stuyven, Debusschere en misschien zelfs Dylan dus. Sagan had deze ronde met twee vuisten in zijn neus gewonnen.
12 augustus 2018 11:24
Parcours is world tour onwaardig
12 augustus 2018 11:27
Lars Boom toch wel een van de grote favorieten (gniffel).
De tijdrit zal heeeel belangrijk zijn ja, vermoed ik.

Mijn ideale rondje/parcours:
elk jaar ongeveer hetzelfde parcours en opbouw, nl
- etappe in gebied met grote kans op waaiers
- tijdrit
- vlaamse ardennen
- waalse adrennen
- drie default sprintetappes, waarbij 1 van die etappes van mij ook vervangen mag worden door een skippybalrace in 1 van de hoofdstraten van Maastricht
12 augustus 2018 12:34
Ik ben er zeker van,dat de bonusseconden meer gaan meetellen voor het eindklassement,dan de uitslag van de tijdrit.
En verder zijn het nog steeds de renners,die de koers maken,en niet het parcours.
Denk maar terug aan de kasseienrit en de ploegentijdrit in de Tour.
Die hebben ook niet gebracht,wat men had verwacht.
12 augustus 2018 13:27
Ik mis Mohoric.
12 augustus 2018 14:46
Enkel sprint etappes en dan nog blijven de beste spurters weg (Sagan, Viviani, Gaviria, Cavendish, Kristoff, Greipel, enz.). Wat een flut rondje. Hopelijk hebben de organisatoren hun les geleerd. En de ontwerper van dit parcours graag meteen ontslaan.
12 augustus 2018 14:59
Tsja geen aankomst in de ardennen. Wie betaald/bepaald. Kennelijk zitten de gemeentes daar niet te wachten op een aankomst van de Binck Bank Tour.
de provincie Luik betaald de Golazo elk jaar een zak geld om een etappe in die provincie te laten finishen, maar dus niet voor de Binck Bank Tour.
en de Ronde van Wallonië drijft ook op subsidies van het waals gewest.
12 augustus 2018 19:30
Ideaal parcours voor Niki, geen ardennenrit en een mooie tijdrit van 12,7 km. Niki gaat hem winnen!
12 augustus 2018 20:21
Je kunt het ook vanaf een andere kant bezien. Met een Ardennenrit weet je zeker dat er een heuvelspecialist met de winst gaat lopen. Nu blijft het lang spannend en kunnen zowel sprinters als klassieker renners te ronde winnen. Helaas blijven er wel wat namen thuis, maar ik verwacht wel een aansprekende naam als winnaar.
12 augustus 2018 20:25
Boom is de laatste jaren vooral goed als hij boos is dus misschien kan de ploegleiding van LottoNL even wat vervelende uitspraken over hem doen.
12 augustus 2018 20:59
Groenewegen heeft 7 ritten om zich uit te leven. In de tijdrit moet hij toch ook ver komen.;)
12 augustus 2018 21:24
Tim Wellens topfavoriet?

Nee jongens, niet op dit parkoers. Verkeerd gezien.
12 augustus 2018 22:25
Een sterke renner met een goeie tijdrit gaat winnen. Lijkt mij dat SKA de te kloppen man is.
Terpstra, Schachmann en Lampaert van QS zijn ook kanshebbers en kunnen misschien het voordeel van hun ploeg uitbuiten
12 augustus 2018 22:33
Sprint bank tour. Het kijken amper waard op twee ritten na
13 augustus 2018 02:01
Wat worden dat saaie uitzendingen zeg. Phoe.
13 augustus 2018 06:51
Matthews toch zeker wel 1 *?
13 augustus 2018 07:47
Jibi, je mag ook best zonder moeilijke woorden praten hoor. Of maak je graag indruk op een stelletje wielertoeristen die denken alles beter te weten op een forum? ;)
13 augustus 2018 09:24
@Ruben_

Wat nou als het de hele week zou regenen? Dan wel?

Het lijkt erop dat de organisatoren het Dylan wel heel erg gunnen. Nee, ik ben het ermee eens dat deze editie op papier niet veel aan lijkt. Ik loop al jaren te zeuren over WT-onwaardige rondjes in het buitenland, maar dit is net zo frustrerend. Toch houd ik een slag om de arm en ga ik er lekker voor zitten (wanneer mogelijk).
13 augustus 2018 10:14
@Max in Ardooie zit een bedrijf van diepvriesgroenten dat heel veel wil betalen om een aankomst te hebben.
13 augustus 2018 13:14
Jammer dat er geen serieuze rit door de Ardennen en Zuid-Limburg in zit maar OK nu krijgt een ander type renner ook eens de kans deze koers te winnen.
Toch zie ik liever een koers die wat zwaarder is, al weet je dat dan dezelfde renners boven komen drijven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.