Voorbeschouwing: Etappe 3 Vuelta a España
zondag 30 augustus 2009 om 20:45

Voorbeschouwing: Etappe 3 Vuelta a España

De tweede etappe van de Ronde van Spanje gaat zowel over Nederlands als Duits grondgebied. De rit van Zutphen naar Venlo is 190 kilometer lang en er gaat zo’n dertig kilometer over Duits grondgebied. Afgezien van de Zevenheuvelenweg is de etappe zo goed als vlak en een massasprint lijkt dan ook onvermijdelijk.

Etappe 3: Zutphen-Venlo (190 km) 31/8
Hoewel de start en de finishplaats van de derde etappe in Nederland liggen zal in deze rit ook Duitsland aangedaan worden, vanaf kilometer 92 tot kilometer 119 zal over grondgebied van onze oosterburen gekoerst worden. Net als rit 2 is ook de derde etappe van de Vuelta er een voor de snelle mannen. Net voor en net na de Duitse grens zullen er weliswaar twee klimmetjes overwonnen moeten worden, die overigens niet meetellen voor het bergklassement, maar deze liggen te ver van de finish om voor een echte schifting te kunnen zorgen. In de rit zijn twee tussensprints opgenomen: een op Duits grondgebied bij kilometer 104 en de andere op Nederlands grongebied bij kilometer 153.
Profiel

Favorieten
Tom Boonen en Tyler Farrar waren voor vandaag de absolute sprintfavorieten. Hun ploegen werkten de hele dag op kop om de vluchters bij te halen en dat lukte ook. In de massasprint kwamen Tyler Farrar en Tom Boonen echter niet verder dan de vijfde en achtste plaats.

Het is dus eigenlijk al duidelijk dat er geen echte topfavoriet voor de sprint is, zoals Cavendish dat was in de Tour. Gerald Ciolek was vandaag het snelste, hij versloeg met een klein verschil de Italiaan Sabatini. Tom Boonen en Tyler Farrar lijken voor morgen weer de favorieten, alhoewel Gerald Ciolek ook zijn kansen ruikt.

De Duitser kan met een goede sprint de leiderstrui overnemen en dat zou geweldig zijn voor hem. Oscar Freire heeft de rit van overmorgen aangekruist en lijkt dus morgen niet mee te gaan doen om de overwinning. Andere mannen die in de gaten moeten worden gehouden zijn André Greipel, Daniele Bennati, Leonardo Duque en Jürgen Roelandts.

Mijn favorieten
**** Tyler Farrar
*** Gerald Ciolek, Tom Boonen
** Jurgen Roelandts, André Greipel, Daniele Bennati
* Leonardo Duque, Roger Hammond, Oscar Freire, Sebastien Chavanel, Fabio Sabatini

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.