Wanty-Groupe Gobert haalt trainer AG2R op voorspraak van kopman Martin
foto: Sirotti
maandag 26 november 2018 om 18:49

Wanty-Groupe Gobert haalt trainer AG2R op voorspraak van kopman Martin

Guillaume Martin heeft zijn vaste trainer naar Wanty-Groupe Gobert gehaald. Het gaat om de Fransman Samuel Bellenoue, die de laatste jaren tijdrit- en hoogtespecialist was bij AG2R La Mondiale. Een afgeketste transfer van Martin naar de WorldTour-ploeg ligt ten grondslag aan deze overstap.

Bellenoue vervult vanaf volgend seizoen de functie van Performance Manager bij Wanty-Groupe Gobert. Hij legt tegen L’Équipe uit hoe hij daar terecht is gekomen. “AG2R La Mondiale wilde Martin halen, een renner die ik trainde. Toen Guillaume besloot om bij Wanty te blijven, betekende dit het einde van onze samenwerking”, aldus Bellenoue.

“Echter, hij noemde mijn naam bij zijn manager Jean-François Boulart, die mij vroeg bij de staf aan te sluiten als verantwoordelijke voor de resultaten. Dat is een kans en een carrièrekeuze, omdat ik ervaring wil opdoen in het buitenland.”

AG2R La Mondiale zag naast Bellenoue ook trainer Mickaël Bouget vertrekken naar de Zwitserse baanploeg. Om die plekken op te vullen zijn Stephen Barrett (Aqua Blue Sport) en Alexandre Abel (WB Aqua Protect Veranclassic) aangetrokken door de WorldTour-formatie van Romain Bardet en Oliver Naesen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.