Wel twee grote rondes maar geen Primavera voor Groenewegen

zaterdag 22 december 2018 om 15:44

Voor Dylan Groenewegen staan in 2019 voor het eerst twee grote rondes op het programma. Komend jaar volgt na zijn vierde Tour de France ook de Vuelta a España. Een eerste opwachting in Milaan-San Remo laat echter nog even op zich wachten. “Ik wil er graag rijden, maar het zal nog een jaartje wachten zijn”, zegt de sprinter van Jumbo-Visma voor de camera van WielerFlits.


“Dit jaar rijd ik nog een ander programma. Als ik daar rijd, wil ik ook wel iets kunnen doen. Nu is het programma gewoon nog anders”, licht Groenewegen de keuze toe om La Primavera nog links te laten liggen. Met de dubbel Tour-Vuelta wacht hem al een nieuwe uitdaging. “Nieuw, en ook wel weer spannend. Eerst de Tour en dan de Vuelta, daar kijk ik wel erg naar uit.”

De 25-jarige renner weet al wanneer hij wil schitteren in de Tour. “In Brussel, dat zou heel mooi zijn. De kans op geel is er weer aanwezig, dus het zou geweldig zijn als we daar gelijk kunnen scoren; daar moeten we gewoon dit jaar voor zorgen.” Groenewegen won in 2017 al eens een Tour-rit, en voegde daar afgelopen jaar twee ritzeges aan toe in Chartres en Amiens.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.