Wellens denkt in de toekomst aan Ronde van Vlaanderen
zondag 3 maart 2019 om 09:49

Wellens denkt in de toekomst aan Ronde van Vlaanderen

Tim Wellens was zaterdag een van de hoofdrolspelers in Omloop Het Nieuwsblad. De renner van Lotto Soudal eindigde als derde in Ninove, en was daar na afloop zeer tevreden mee. “Misschien moet ik volgend jaar deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen”, zo vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Wellens reed samen met Greg Van Avermaet, Zdeněk Štybar, Alexey Lutsenko én Dylan Teuns naar de finish in Ninove. De Belg van Lotto Soudal viel aan op twee kilometer van de streep, maar zag Van Avermaet direct reageren. Enkele seconden later ging Štybar aan. De Tsjech bleek (wel) perfect te hebben getimed, waardoor hij solo aankwam.

Wellens moest uiteindelijk genoegen nemen met plaats drie, maar teleurgesteld is de 27-jarige renner allerminst. “Ik ben echt tevreden over mijn koers. We reden de hele dag met open vizier. Ik heb me echt vermaakt.” In de finale werd het vervolgens een tactisch steekspel.

“Ik dacht op het goede moment aan te vallen, maar Štybar wist me nog te counteren. Iedereen zat op dat moment à bloc. Hij maakte dan ook de juiste keuze”, zo liet Wellens na de koers weten aan Velopro.fr. De Belg zal zich nu richten op de Waalse klassiekers, al lijkt hij ook langzaam te zwichten voor het Vlaamse werk.

Combinatie 
“Misschien is het volgend jaar tijd om de Ronde te rijden”, zo oppert hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik besef wel dat je moeilijk alle Vlaamse en Waalse klassiekers kunt combineren.” Wellens kijkt dan ook naar een landgenoot: Philippe Gilbert. “Phil pikt er de mooiste Vlaamse koersen uit, zodat hij ook de Waalse klassiekers kan rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.