Wellens na tweede Girozege: “Deze is veel specialer”
foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse
dinsdag 8 mei 2018 om 18:51

Wellens na tweede Girozege: “Deze is veel specialer”

Tim Wellens bekroonde vandaag in de Giro d’Italia het vertrouwen van zijn ploeg Lotto Fix All. De Belgische ploeg controleerde samen met BMC de koers, en zag zijn kopman op de Muur van Caltagirone overtuigend zegevieren. Voor Wellens is het zijn tweede zege in La Corsa Rosa. “Deze voelt echter veel specialer”, aldus Wellens na afloop tegenover Eurosport.

Wellens staat uitgebreid stil bij het werk van zijn ploeggenoten. De rasaanvaller is vooral lyrisch over het harde labeur van Adam Hansen en Tosh Van der Sande in volle finale. “Eerst nam Adam vol over, waardoor we relaxt in het wiel zaten. Toen Tosh aanging brak het achter ons, waardoor we met een kleine voorsprong begonnen aan de slotklim. Hierdoor kon ik ietwat inhouden.”

“Aanvankelijk twijfelde ik nog om vroeg te gaan, maar ik was blij dat ik een moment kon relaxen. Ik geloof dat het Battaglin was die op 300 meter van de meet vol aanging, waarop ik besloot om zijn wiel te pakken. Met nog tweehonderd meter te gaan besloot ik vervolgens om zelf aan te gaan.”

In 2016 wist Wellens al een etappe te winnen in de Italiaanse rittenkoers. Op de slotstroken van Roccaraso bleef hij destijds als vroege vluchter uit de greep van de favorieten. De Belg schat zijn zege van vandaag echter een stuk hoger in. “Dit voelt veel specialer, omdat je lang niet zeker bent van de overwinning. Het voelt zo goed als je dan als eerste de finishlijn passeert.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2018 18:57
Ja, ben ik eens met deze Vlaamse halfbroer van Kelderman.
O, wisten jullie dat nog niet?
8 mei 2018 20:04
Hij doet me inderdaad ook altijd aan een Vlaamse Kelderman denken. Maar dan eentje die aanvalt en weet te winnen.
8 mei 2018 21:38
en wat minder affiniteit met het asfalt heeft
8 mei 2018 22:41
Kelderman is wel een betere ronderenner :D

Die mag in vlaanderen nog opstaan, een renner die top 10 in een grote ronde kan rijden
8 mei 2018 23:01
Inderdaad, jammer genoeg. Wellens komt nog het dichtst in buurt.
8 mei 2018 23:11
@Thoin: die is er al met De Gendt, podium in de Giro. Buiten Dumoulin doet geen Nederlander beter de laatste zovele jaren. Feit is dat mannen zoals Wellens, De Gendt etc zich niet willen leegrijden voor een 7de plaats in een GC, maar wel etappewinsten nastreven, terecht volgens de heersende Belgische wielercultuur. Benoot kan op termijn zeker een top 10 rijden in een grote ronde, Lambrecht, Vanhoucke en Crass kunnen het op termijn mogelijk ook.
9 mei 2018 09:49
@Djerkson
Een erg rare opmerking dit. Wellens heeft nog nooit aangetoond dat hij in het hooggebergte met de betere mee kan. Verder is hij ook niet goed in langere tijdritten.
De Gendt is een vreemde snuiter die één keer in zijn leven top tien in een grote ronde heeft gereden. Dit was wel in zijn vancansoleil tijdperk waardoor ik hier grote twijfels over heb. Verder heeft na deze periode nooit meer top tien in een grote ronde gereden. Zijn optreden van vorig jaar in de tour is wel tekenend voor zijn capaciteiten. Er vol in knallen, maar als de echte klim begint, eraf gaan. Heeft in geen enkele rit de finale gereden! Dit neemt niet weg dat ik het een attractieve renner vindt die weet wat afmaken is. Kortom, beide zijn wereldtoppers maar dan op gebieden die niet matchen met het top tien rijden in een grote ronde.

Over de jonge talenten kan ik weinig zeggen omdat ik ze niet zo goed ken. Ik hoop inderdaad dat deze jongens doorbreken en top tien in een grote ronde gaan rijden. Dit zal ongetwijfeld een boost geven aan het Belgische wielrennen.
9 mei 2018 12:32
Ondertussen staat de teller bij Lotto op 9,wat betreft Vlaamse zeges.
Bij Quick Step op 1.
Af en toe eens trollen moet kunnen...
9 mei 2018 20:56
@Roelieman: afgelopen Ruta Del Sol legde hij alle toppers op de rekker in een bergrit, Parijs-Nice was ook zeer goed. Wellens wordt steeds beter, maar tegelijk blijft hij aangeven dat hij niet voor GC's gaat in de grote rittenkoersen. Tegelijk zei hij vandaag dat hij morgen op de Etna niet zomaar wil lossen. We zullen wel zien zeker? De Gendt is idd hors categorie en zal zijn Girostunt wellicht niet meer herhalen. Maar je hebt gelijk, we hebben geen goede GC renners in België, toch niet zeker niet op het eerste plan zoals Nederland die wel heeft met Mollema, Dumoulin, Kruiswijk, Kelderman en wellicht ook Oomen en wie weet Vdp. Zoveel rondetalent voor een plat land, het blijft een vreemd gegeven (maar o zo knap voor alle duidelijkheid).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.