Wereldkampioene Lotte Kopecky na historische zege in Roubaix: “Dit was hét doel van het seizoen”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 17:52

Wereldkampioene Lotte Kopecky na historische zege in Roubaix: “Dit was hét doel van het seizoen”

Lotte Kopecky kon haar geluk niet op na haar historische overwinning in Parijs-Roubaix Femmes. De wereldkampioene van SD Worx-Protime won de sprint van een kopgroep van zes, voor onder meer Elisa Balsamo en Marianne Vos. “Dit was hét doel van het seizoen”, benadrukte Kopecky, die de eerste Belgische winnares is van Parijs-Roubaix bij de vrouwen.

“Om dit te doen is heel erg mooi”, lachte de wereldkampioene in het flashinterview. “Hoeveel vertrouwen de ploeg mij gaf… Dat doen ze al het hele seizoen, maar vooral deze week probeerden mijn ploegmaats mij te laten lachen. Ze geloofden echt dat ik kon winnen en ze deden in de koers geweldig werk. Dat Lorena Wiebes in de tweede groep zat, dat was misschien wel de sleutel voor mij.”

In de absolute finale reed een groep van zes, met naast Kopecky, Balsamo en Vos ook Pfeiffer Georgi, Ellen van Dijk en Amber Kraak, weg. Omdat in de eerste achtervolgende groep Wiebes zat, kon Kopecky in die fase haar benen sparen en wijzen op de aanwezigheid van de rappe Wiebes achter haar. De aansluiting kwam er niet, waardoor de zes koploopsters gingen sprinten om de kassei.

“Die sprint is altijd nerveus. Je bent daar met twee snelle sprinters, Vos en Balsamo, dus ben je nooit zeker”, aldus Kopecky. “Even dacht ik dat ik ingesloten zat, dus moest ik vroeg beginnen met sprinten. En ik kon gelukkig blijven sprinten.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @wielerflits.be

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.