WF interviewt Van Emden: “Misschien kippenvel momentje”
vrijdag 7 mei 2010 om 08:58

WF interviewt Van Emden: “Misschien kippenvel momentje”

Zaterdag 8 mei gaat de Giro d’Italia van start in Amsterdam. Er zullen negen Nederlanders aan de start staan, die hartstochtelijk toegejuicht worden door eigen publiek. WielerFlits kijkt met enkelen van hen vooruit op de komende drie weken. Vandaag: Jos van Emden, de man die door zijn geboortestad komt.

Ben je tevreden met het seizoen tot nu toe?
Ja ik ben tevreden over mijn voorseizoen, al heb ik op de dagen dat de benen echt super waren verzuimd om dat om te zetten in resultaten. De benen waren een stuk beter dan het jaar ervoor, dus heb ik weer een stap vooruit gemaakt.

Hoe is je vorm op dit moment?
Hoe de vorm op het moment is, is moeilijk in te schatten. Ik heb net een periode van rust en trainen achter de rug met enkel de koers in Frankfurt (Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, red).

Wat is jouw doel in de Giro? Wanneer kan je tevreden zijn?
Mijn doel is zo goed mogelijk voor de dag te komen in de massasprints, daar ben ik samen met Graeme (Brown, red) de piloot van Oscar (Freire, red). Als ik die twee goed lanceer of afzet dan ben ik tevreden, en ik wil natuurlijk Verona halen. (Dit interview is gehouden voordat bekend werd dat Freire niet meedeed)

Welke etappes zijn voor jou belangrijk?
De tweede rit is speciaal, die komt door mijn geboortestad (Schiedam, red) heen en er zullen een hoop bekenden en familie staan. Die etappe is tevens belangrijk omdat het waarschijnlijk een massasprint wordt.

Wat wordt je rol in de ploeg?
Oscar piloteren.

Wat vind je ervan dat de Giro in Nederland start?
Speciaal, zoiets maak je niet veel mee en het gaat nooit meer gebeuren: dat je door je geboortestad rijdt in de Giro. Misschien wordt dat een kippenvel momentje.

Merk je tot nu toe dat de Giro hier meer door leeft dan anders?
Ja dat merk je wel, al valt het nog wel mee vind ik. Als ik niet een paar keer in Amsterdam was geweest de laatste tijd, had het al een stuk minder van gezien.

Wie wint de Giro?
Poeh, geen idee. Ik ging tot gisteren (maandag, red) voor Pellizotti…

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.